Šest koristnih namigov, ki bi jih morala poznati vsaka ženska z mastno kožo

Težave z mastno kožo je mogoče prikriti ali odpraviti z nekaj preprostimi napotki.

7.11.2019 ob 6:00 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Šest koristnih namigov, ki bi jih morala poznati vsaka ženska z mastno kožo

Vse pripadnice nežnejšega spola, katerih polt izloča preveč maščobe, dobro poznajo težave, ki jih mastna koža prinaša. Sijoče čelo, nos in brada namreč niso prav nič privlačni na pogled. Zato nizamo nekaj napotkov, ki bodo to preprečili.

Uporaba tonika

Res je, da so toniki zadnje čase na nekoliko slabem glasu, saj naj bi bili pregrobi do povrhnjice, a za polt, ki se pretirano masti, so koristni. Poskrbite le, da izbranemu ne bo dodan alkohol in ga uporabite po vsakem jutranjem in večernem čiščenju obraza.

Reden piling

Na mastni koži se hitro nakopičijo odmrle celice ter druga umazanija, ki kazijo njen videz in zdravje. Zato je za njeno nego obvezen reden piling. Nežnega kemičnega (denimo s salicilno kislino) ji nudite do dvakrat na teden in z nje redno odstranjujte umazanijo ter ji zagotovite mehkobo in manj svetleč videz.

 

Strateško vlaženje

Dejstvo: tudi mastna koža potrebuje dobro hidratacijo, ki jo zagotavlja primerna vlažilna krema. Kajti zanemarjanje tega koraka polt spodbuja k proizvajanju še večje količine maščobe, s katero nadomešča pomanjkanje vlage. Izbirajte formule, ki niso izdelane na osnovi olja in lahke gele, ki bodo kožo bodo oskrbeli s primerno količino vlage.

Previdno pri nanašanju kreme

Večina vlažilno kremo nanaša od sredine proti robu obraza, vendar ob takšnem načinu višek te ostane na T področju, kjer je praviloma največ naravne maščobe, polt pa se zato hitro začne svetiti. Da bi se temu izognili, kremo na obraz nanašajte od roba proti sredini.

Uporaba robčka

Po uporabi vlažilne kreme na obraz položite robček, ki bo popivnal odvečno maščobo, šele nato začnite z nanašanjem ličil.

 

Uporabite primer

Pred in po nanosu pudra. Primer je prozorna, bela ali nežno obarvana podlaga, ki se običajno uporablja za pripravo kože na ličila, dobrodošel pa je tudi kot zaključna plast. Potem, ko na obraz nanesete puder, z blazinicami prstov primer nežno natapkajte na dele obraza, ki so najbolj mastni (T-predel). Tako boste preprečili njihov sijaj.

Smotrna izbira ličil

Načeloma se izogibajte vsemu, kar se ponaša z oznako sijoče. To velja za pudre, rdečila in vse druge izdelke, ki jih nanašate na obraz. Raje se odločajte za proizvode z oznako brez olja (oil free), mat (matte) ali prosojno (translucent) ter za pudre, gele, vlažilne kreme in druge izdelke lahke teksture. Ti se hitro vpijejo v kožo in je ne spodbujajo k dodatnemu izločanju maščob.

Priporočamo tudi: Zgodbe rekreativcev, ki nimajo prave mere v športu in pa Premik ure vpliva tudi na pse in mačke

Preberite še: Lepotni nasveti: Jeseni nazaj v ravnovesje

Morda vas zanima tudi: Zakaj bi morali uporabljati ovseni piling (in kako ga lahko izdelate doma)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)