Sedem stvari, ki jih morate odstraniti iz kozmetične torbice

Ostalo vam bo dovolj ličil.

10.5.2017 ob 9:31

shutterstock_445551625.jpg

Vzemite svojo kozmetično torbico in stresite iz nje vse, kar je v njej. Nato pa se s kritičnim očesom zazrite v vsebino. Poleg ličil, ki jih redno uporabljate, je nedvomno videti tudi kar nekaj posušenih maskar, vzorček čistilnega mleka in tonika, skoraj prazen puder in pet takšnih, ki jih nikoli ne uporabljate ter zdrobljena senčila in rdečila, ki ste jih uporabili  samo enkrat. Pred dvema letoma. Vse to in še več naj gre v smeti. Kaj še morate čim prej zavreči?

Več uporabnih namigov najdete na Facebooku.

Vse s pretečenim rokom uporabnosti in s spremenjeno barvo ali teksturo

Dejstvo je, da imajo ličila rok uporabnosti. In dejstvo je, da ga večina ne upošteva. Zato: kar vas spremlja že leta ter tisto, kar je drugačne barve, vonja, teksture ali oblike, kot je bilo tedaj, ko ste si omislili, naj brez pomisleka roma med odpadke.

Vse, česar v zadnjem letu niste uporabili

Denimo šminko, ki vas je očarala v drogeriji, a je nikoli niste nosili. Ali senčila, ki se nikakor ne podajo vašim očem, pa ste to prepozno ugotovili. Če se res ne morete pripraviti do tega, da bi  nova in tista ličila, ki jih ne uporabljate redno zavrgli, jih pospravite v omaro. Vaša torbica je že brez njih dovolj natrpana.

PREBERITE še // Lepotne novosti za popolno pomlad

Vse, kar ni v ravno vaših odtenkih

Čas je, da se od pudra, ki vašo kožo odene v preveč oranžno barvo (zanj ste odšteli zajeten kupček denarja in upate, da se bo nekoč bolje zlil z vašo poltjo) in od rožnatega senčila za oči, ki je na videz čudovito, a vašim očem ne naredi nobene usluge, dokončno poslovite.

Posamična senčila in rdečila

Namesto petih škatlic, ki jih vedno znova iščete po torbici, si omislite palete senčil in rdečil. Z njimi boste prihranili prostor in čas.

Večino ličil, ki jih komaj ločite po odtenkih

Poglejte, koliko šmink, pudrov in senčil v skoraj enakih odtenkih vam leži v torbici ali predalih. Obdržite le tista, ki so še uporabna. Ostala naj končajo v smeteh. Tako boste imeli več prostora za različne nianse.

Čopiče, ki jih le redko uporabljate

Priznajte, nihče ne potrebuje petih čopičev za nanos pudra. In ne treh za nanašanje rdečila. Tudi vam bo en kvaliteten povsem zadostoval.

Neuporabne vzorčke

Seveda obožujete vzorčke, ki so na voljo v drogerijah, lekarnah in majhne embalaže šamponov, ki jih pobirate v hotelskih sobah. A bodite pošteni: kolikokrat jih v resnici uporabite? Najbrž nikoli. Zato je nesmiselno, da vam delajo gnečo in nered v kozmetični torbici.

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)