Sedem praktičnih nasvetov za preprečevanje znojenja stopal v visokih petah

Znojenje stopal v ljubkih salonarjih z visokimi petami poleti povzroča nemalo preglavic zato poglejte, kako težavo preprečiti.

16.7.2021 ob 5:10 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Sedem praktičnih nasvetov za preprečevanje znojenja stopal v visokih petah

Globoko smo stopili v poletje, sončni dnevi in visoke poletne temperature nam na trenutke že načenjajo potrpljenje. Ob posebnih priložnostih si boste večkrat obuli sandale z visokimi petami in z njimi poudarili svojo elegantno opravo.

A žal se vse preveč rado zgodi, da se stopala v tovrstni obutvi začno pretirano znojiti. Zato poglejte sedem odličnih načinov, s katerimi to lahko preprečite ter uživate v svežini in lahkotnem koraku.

Uporabite dezodorant

Ali bolje rečeno, antiperspirant. Da, tistega, ki ga sicer uporabljate za preprečevanje madežev znoja pod pazduhami, lahko nesete tudi na stopala.

V bistvu je to najpreprostejši način za zaviranje pretiranega delovanja žlez znojnic in za ohranjanje svežine stopal.

Izberite primerno velikost obutve

Nikoli ne nosite čevljev z visoko peto, ki se vam tesno prilegajo ali so celo pretesni. Raje si priskrbite takšne, v katerih ima noga malo dodatnega prostora, s čimer je omogočeno kroženje zraka, kar zmanjša možnost za znojenje stopal.

Zračni pretok je namreč ključen za preprečevanje znojenja in za ohranjanje svežine. Sedaj veste, da ni naključje, da zvezdnice praviloma nosijo nekoliko prevelike salonarje.

 

Pomagajte si z nogavicami

Drži, sandali z visokimi petami in nogavice pač niso posrečena kombinacija, a če nosite zaprte čevlje z visokimi petami, si lahko pomagate z nizkimi nogavicami, ki pokrivajo samo spodnji del stopal, prste in peto ter jih iz obutve ni opaziti, v njeni notranjosti pa pridno vpijajo znoj.

Omislite si puder za stopala

Še en učinkovit pripomoček: preden obujete čevlje z visoko peto del, kjer počiva stopalo, posujte z njim namenjenim pudrom, nekaj tega nanesite še neposredno nanje.

Tako bo sproti vpijal znoj ter zagotavljal svežino in lahkoten korak.

Alexandar Ilich/Gettyimages

Poskrbite za hidratacijo

Presenetljivo, vendar resnično: primerna hidratacija varuje pred pretiranim znojenjem. Zato, pijte čim več! Kajti, kadar pijete premalo, telo temperaturo uravnava s pomočjo znojenja.

Opazili boste, da ob povečanem vnosu tekočine telo izloča manj znoja, posledično se manj znojijo tudi stopala.

Naučite se obvladovati stres

Strokovnjaki verjamejo, da povišana količina stresnih hormonov povzroča pretirano znojenje na sploh, stopala pri tem niso izvzeta. Zato je obvladovanje stresa in iskanje primernih sprostitvenih tehnik priporočljivo tudi z vidika svežine stopal.

Namig: joga in pravilno dihanje imata magični učinek.

Omislite si kvalitetno obutev

Omemba materiala, iz katerega je izdelana obutev, je res na zadnjem mestu, kar pa ne pomeni, da je najmanj pomemben za ohranjanje svežine.

Seveda boste izbrali priložnosti primerne čevlje, a vedite, da je čimbolj odprta obutev iz naravnih materialov zagotovo ena od poti do suhih in svežih stopal.

Povzeto po portalu Daily Express

Preberite še: 5 korakov za popolno domačo pedikuro

Morda vas zanima tudi: Glavni razlogi za neprijeten vonj pazduh (in kako ga odpraviti)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)