Šampon za trepalnice obstaja! Pa bi ga morali uporabljati?

V drogerijah je mogoče kupiti šampon za trepalnice in nekateri bi ga v resnici morali uporabljati.

7.7.2018 ob 3:52

umivanje_obraza_zenska.jpg

Morda ste jih med nakupom kozmetičnih pripomočkov ugledali tudi sami: šampone za trepalnice. Pa bi en res moral romati z vami domov? Odgovor na vprašanje za Cosmopolitan ponuja  Bridgette Softley, kozmetična strokovnjakinja in ustanoviteljica kozmetične linije Nouveau Lashes.

"Vsi, ki svoje trepalnice podaljšujejo s pomočjo kozmetičarke, bi jih morali uporabljati. Čeprav se zdi, da so omenjeni izdelki tam zgolj z namenom zapolniti tržno nišo, v resnici učinkovito čistijo podaljšane trepalnice in tako zagotavljajo njihov lep videz ter jim podaljšujejo obstojnost."

Kot je še dodala strokovnjakinja, njihova edinstvena sestava učinkovito očisti ter hkrati navlaži trepalnice, pa naj bodo umetne ali naravne, hkrati so jim dodane lepljive sestavine (podobne lepilu za trepalnice), s tem okrepijo podaljške, z njih odstranjujejo nečistoče ter bakterije in zato varujejo tudi pred okužbami in vnetji oči ter očesnih vek.

Prav ste prebrali: nečistočo, bakterije in dražeče snovi. Vsi ti so v resnici prisotni na trepalnicah in čistilni preparati, s katerimi vsak dan odstranjujete ličila, jih ne morejo povsem odpraviti.

Kot je še dodala Bridgette, veliko kozmetičnih pripomočkov, denimo ličil, odstranjevalcev teh in vlažilnih krem, ob netemeljitem čiščenju ostaja na trepalnicah.

S tem ne samo, da so oči izpostavljene različnim okužbam, prav tako tudi krajšate trajanje vaših podaljšanih trepalnic. To pomeni, da boste nove potrebovali prej, kot če bi jih redno primerno čistili s temu namenjenim šamponom.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)