Res potrebujemo posebno kremo za predel okoli oči?

Nega kože je pomembna, pa je res nujno, da za predel okoli oči uporabljamo druge produkte?

19.9.2021 ob 5:15 | Foto: Pavel Kriuchkov/GettyImages | Avtor: E. N.

Res potrebujemo posebno kremo za predel okoli oči?

Zdi se, da je nega kože v zadnjih letih postala prava znanost. Še desetletje nazaj je bil nanos vlažilne kreme ob večerih pravi uspeh, šele gospe v zrelejših letih pa so posegle po kremi proti gubam. No, želja po večni mladosti je očitno postala večja, saj se v tem času o negi kože govori ogromno. O jutranjih in večernih rutinah lahko beremo v revijah, poslušamo v podcastih, se poučujemo na socialnih omrežjih … Skratka, sklepamo lahko, da je za to, da bi koža desetletja ostala prožna, naš obraz pa mladosten, potrebno pričeti skrbeti že zgodaj.

Če bi poslušali čisto vsak nasvet o negi kože, bi nam v življenju ostalo bolj malo časa, saj je kozmetičnih produktov v teh dneh ravno toliko kot gob po dežju. Večina dermatologov svetuje, da zato najdemo primerne za svoj tip kože in nato uporabljamo tiste, ki nam ustrezajo. Vemo, da je izjemno pomembno, da kožo redno in pozorno čistimo, pametno pa jo je tudi vlažiti, saj bo tako dlje ostala sijoča in mehka. Večina rutin tako narekuje zaporedje nanosa tonika, različnih serumov in vlažilne kreme. Pogosto je govora tudi o kremi za okoli oči. Pa je ta res tako nujna?

Koža okoli oči je tanjša in bolj občutljiva

V resnici težko rečemo, da gre res za nujnost, saj brez nje seveda lahko živimo, to pa še ne pomeni, da krema za predel okoli oči ni koristna. Različne kreme vsebujejo različne sestavine in tako, kot se po obrazu, na primer ne mažemo s kremo za roke, saj imata oba dela telesa različno teksturo kože, je morda pametno, da tudi za predel okoli oči uporabimo drug produkt. Koža okoli oči je namreč izredno tanka in občutljiva. Za primerjavo – njena debelina okoli oči v povprečju znaša približno 0,5 milimetra, medtem ko je koža drugje na obrazu debela med 2 in 4 mm.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zara Lynch

Kreme za predel okoli oči so zato nežnejše in vsebujejo manjšo koncentracijo aktivnih snovi. Običajne kreme, ki jih vsebujejo več, ta predel obraza lahko iritirajo. Koža je tukaj tudi bolj suha, kar še posebno pride do izraza, ko nanašamo puder. Ravno zaradi suhosti pa se na tem predelu najhitreje začnejo pojavljati gube.

Skratka, da sklenemo dilemo. Posebna krema za predel okoli obraza seveda ni obvezna, če pa si želimo prihod gubic prestaviti na čim kasnejši datum, je njena uporaba nadvse koristna in pametna odločitev.

Oh, in da ne pozabimo na pravilno zaporedje nanašanja produktov! Krema za okoli oči pride na vrsto po serumih in pred vlažilno. Priporočamo pa še, da z nanašanjem pričneš pri zunanjih kotičkih očes in kremo nato z nežnim tapkanjem vtreš v smeri proti nosu. Na ta način sproti še malce zgladiš vse mikrogubice, ki so čez dan nastale ob nasmeških, ki si jih delila.

Preberi še: Najbolj osnovni koraki pravilnega čiščenja kože, ki naj bi jih poznala vsaka ženska

Morda te zanima tudi: Vitamini, ki najbolj pripomorejo k mladostnemu videzu


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)