Razvajanje telesa s suhim ščetkanjem

Zakaj bi si zanj morali vzeti čas.

13.8.2017 ob 5:00

scetka_ThinkstockPhotos-824824368.jpg

Suho čiščenje telesa res najbrž ni nekaj, kar bi umeščali v vsakodnevno lepotilno rutino, a morda se bo to spremenilo, ko boste spoznali dejstvo, da je prav to način, s katerim si je mogoče zagotoviti lepo, gladko, negovano kožo, pomaga pa tudi pri premagovanju celulita ter doprinese k splošnemu zdravju in dobremu počutju.

Več uporabnih namigov najdete na Facebooku.

Pa lepo po vrsti

Res je, da so ta postopek iz lepotilne rutine izrinili modernejši načini nege, a že antične lepotice so vedele, da koži še kako prija enkrat ali dvakrat dnevno čiščenje s suho grobo krpo ali krtačo: izboljšuje namreč prekrvavitev, krepi limfni sistem, odstranjuje odmrle celice, spodbuja izločanje strupenih snovi iz telesa in kar bo sodobne pripadnice nežnejšega spola najbolj razveselilo: zmanjšuje videz celulita.

Če ste ljubiteljica pilingov za telo, lahko na suho umivanje gledate kot na njihovo nadgradnjo.

"Suho umivanje je odličen trik, ki očisti telo od zunaj in od znotraj," je za Cover Media povedala ustanoviteljica in direktorica sprostitvenega centra Calmia, Lucy Wakefield.

piling.jpg

"Vse, kar zanj potrebujete, je ščetka za telo iz naravnih materialov, najboljše so tiste z lesenim držalom, učinki pa so neskončni: koži nudi piling, jo zmehča, zaradi stimulacije limfnega pretoka spodbuja čiščenje telesa in krepi krvni ter limfni pretok. Poleg tega pomaga razbijati maščobne obloge, celulit je zato z njegovo pomočjo vse manj opazen.

Suho čiščenje kože lahko izvajate enkrat na dan ali enkrat na teden, najbolje pred prho ali kopeljo. Poskrbite le, da bo čim pogosteje del vaše negovalne rutine. Če nimate časa za nego celega telesa, se osredotočite na del, ki bi mu po vašem mnenju morali posvetiti več pozornosti," nadaljuje Lucy.


"Zvezde, kot so Elle Macpherson, Cameron Diaz in Gwyneth Paltrow pravijo, da za lepoto in mehkobo kože skrbijo tudi na takšen način, katerega pozitivni učinki niso vidni le na površju," dodaja strokovnjakinja in pojasnjuje:

"Suho umivanje ne skrbi le za lepo kožo, temveč hkrati blaži tudi napetost v mišicah, če si boste zanj vzeli čas v tihem kotičku doma, bo kot meditacija, ki bo sprostila misli in pregnala stres." 

piling_pexels-photo-176947.jpg

Kako izvajati suho čiščenje

  • Izberite ščetko iz naravnih materialov z lesenim držalom in telo ščetkajte proti srcu.
  • Začnite pri nogah in se pomikajte proti zgornjemu delu telesa.
  • Uporabljate dolge gibe, pritisk prilagajajte občutljivosti kože. Prisluhnite svojemu telesu.
  • Ker je postopek stimulativen in spodbuja izločanje strupenih snovi iz telesa, za boljši učinek detoksikacije pred in po negi pijte veliko vode.
  • Če si boste čas zanj vzeli pred jutranjo prho, vas bo navdal z energijo, ki vas bo spremljala še cel dan.

 

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)