Pozor: Čistilni robčki ne morejo nadomestiti umivanja obraza

Nič ni boljšega od mila in vode.

29.12.2017 ob 5:55

robcki_micna.jpg

Robčke za odstranjevanje ličil obožuješ. Zvečer si z njimi obrišeš obraz in vsi sledovi make upa izginejo. Po njihovi zaslugi ti ni treba dolgo ostajati v kopalnici. Z njimi si obraz očistiš kar mimogrede, medtem, ko po napornem dnevu z nog zbrcaš neudobne čevlje in slačiš modrček. So torej priročni, učinkoviti in povsem dostojno služijo svojemu namenu, kajne?  

Ne ravno. Najbrž boš ob tej novici razočarana, a zgolj čistilni robčki za večerno nego ne bodo dovolj. Potem, ko enega, dva ali tri uporabiš, moraš obraz vendarle očistiti tudi z vodo in primernim milom. Le tako bo tvoja polt res čista ter pravilno negovana. 

Zakaj?

"Omenjeni pripomočki so prepojeni s snovmi, ki omogočajo odstranjevanje ličil. A hkrati tudi s kemikalijami, ki jim zagotavljajo vonj in pomagajo ohranjati pravo vlažnost ter teksturo, ob enem pa preprečujejo, da bi se na njihovi površini namnožile bakterije in glivice. Če te snovi ostanejo na koži, lahko na njej povzročijo draženje in druge neprijetnosti," je za Self povedala dermatologinja Janet H. Prystowsky in dodala, da prav tako obstaja velika verjetnost, da z njimi s kože ne boš odstranila vseh ličil.

"Vodoodporna maskara bo kljub zavzetem drgnjenju ostala na trepalnicah. Bolje je zato uporabljati oljni odstranjevalec in tako poskrbeti, da boš očistila tudi najtrdovratnejša ličila. Kajti še tako neznatna količina lepotilnih pripomočkov, ki ostane na koži, lahko vodi v izbruhe mozoljev ali druge težave," je dodala dermatologinja.

Seveda boš trdila, da je umivanje obraza po uporabi čistilnih robčkov čista izguba časa. A verjemi, vsaka minuta bo poplačana z lepšo in bolj zdravo poltjo.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)