Pet trikov, s katerimi bo lepo zagorela polt trajala dlje

Da se posledice počitnic ne bi prehitro izbrisale, poskrbite s pravilno nego kože.

6.9.2020 ob 5:40 | Foto: Marko Marcello/Gettyimages | Avtor: M. FL.

 Pet trikov, s katerimi bo lepo zagorela polt trajala dlje

Čeprav zdravstvena stroka opozarja, da porjavela koža ni zdrava in četudi modni trendi zapovedujejo nežno belo polt, je porjavelost še vedno ideal, h kateremu stremi večina.

Če ste se tudi sami trudili ter se s počitnic vrnili z lepo porjavelo poltjo, si nedvomno želite, da bi odtenek, ki vas spominja na brezskrbne dni, čim dlje zadržali. To si lahko zagotovite s primerno nego. Miss7 takole niza preproste načine, s katerimi bo poletni ten trajal vse do pozne jeseni.

Prhanje z mlačno vodo

Vroča voda do kože ni prijazna z več vidikov, med drugim škoduje tudi poletni porjavelosti. Kajti pod njenim vplivom se s polti izpirajo naravna olja, posledično se polt hitreje izsuši, pretirana dehidracija pa spodbuja luščenje. Zato so priporočljivejše hladne ali mlačne prhe, tudi vroče kopeli so iz istega razloga odsvetovane.

Skrbite za dobro hidratacijo

Za zdravje in lepoto polti je nepogrešljiva primerna hidratacija. Ta je posebej pomembna po bivanju na soncu ter po prhanju, torej polt vsakodnevno negujte z vlažilnimi losjoni, priporočljivo jih je nanaštati celo dvakrat na dan.

Pijte veliko tekočine

Ne samo zunanja, pomembna je tudi notranja hidratacija. Kar pomeni, da vsak dan zaužijte dovolj tekočine, vsaj dva litra vode ali nesladkanih zeliščnih čajev. Ob tem za primerno hidratacijo poskrbite z živili, ki telesu zagotavljajo tekočino, pri čemer sta na prvih mestih sadje in zelenjava z visokim deležem vode.

Reden piling

Nežnemu pilingu se vam v prid temu, da bi dolgo ohranili porjavelost, ni treba odpovedati. Nasprotno. Z njim boste s površine kože odstranili odmrle celice, ne pa tudi barve, ki je ujeta v globlje plasti. Bo pa koža z njim lepša, zdrava in dlje lepo obarvana. Privoščite si ga vsaka dva tedna.

Ne pozabite na pravo hrano

Ta naj na prvem mestu vsebuje veliko beta karotena. Z njim bogati so mango, marelice, melona, jagodičevje, korenje, sladki krompir, skratka vse oranžno obarvano sadje ter prav takšna zelenjava. Ob tem ne pozabite na vitaminc C, ki je zaslužen za nastajanje kolagena, medtem ko karotenoidi skrbijo za lepo barvo polti.

Preberite še: To so vse skrivnosti Korejk, ki slovijo po najlepši koži na svetu

Morda vas zanima tudi: Štiri poživljajoče obrazne maske, ki brišejo sledove let


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)