Pet navad, s katerimi škodujete svojim nohtom

Za to, da so krhki in lomljivi je kaj lahko kriva napačna nega.

11.9.2017 ob 5:10

nohti.jpg

Lepi nohti ter negovane roke so ogledalo zdravja in skrbi zase. Če so vaši nohti lomljivi in se pogosto pojavljajo zanohtnice, je to najbrž posledica neprimerne skrbi ter napačne nege. Poglejte, s katerimi navadami najpogosteje škodujete svojim roževinastim ploščicam.

Strižete (ali še huje, grizete) obnohtno kožico

Pri tem na njej nastanejo male ranice in pride do okužb, tudi bolečih zanohtnic. Namesto, da se kožice ob nohtih lotevate s škarjicami ali celo zobmi, nanjo redno nanašajte kremo in jo s primernimi pripomočki potiskajte proti nohtom.

Sami odstranjujete gel za nohte

Brez primernih pripomočkov in preparatov strokovne osebe je to slaba ideja. Z agresivnim odstranjevanjem gela, denimo s pilico, se poškoduje površina nohtov, ti zato postanejo krhki in lomljivi.

Pozabljate kremo za roke

Res je, to je treba redno nanašati na roke, na zanohtnice in na nohte same. Le tako bodo dovolj navlaženi, čvrsti in zdravi. Med nanašanjem kreme torej z njo ne pozabite zmasirati tudi nohtov.

Uporabljate umetne nohte

Čeprav so še tako moderni, so pravim nohtom vse prej, kot prijazni. Lepila, ki se pri pritrjevanju umetnih okraskov uporabljajo, tanjšajo in izsušijo naravne nohte ter povzročajo trajno škodo.

Ne nanašate podlage

Ne glede na to, kako se vam mudi, pred nanosom laka vedno nohte zavarujte s prozorno podlago. Ta preprečuje pojav madežev, ki jih na nohtih pustijo laki temnejših odtenkov, hkrati jih utrdi ter zavaruje pred tem, da bi se ob vsakdanjih opravilih zlomili ali drugače poškodovali.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)