Pet nasvetov za dolgo obstojnost parfuma v poletni vročini

Da se parfumska nota poleti ne bi prehitro razdišala, preverite odlične nasvete, ki podaljšujejo obstojnost dišave.

22.6.2021 ob 5:15 | Foto: Yakobchuk Olena/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Pet nasvetov za dolgo obstojnost parfuma v poletni vročini

Elizabeth Richards, strokovnjakinja za dišave, je za Daily Mail odkrila nekaj zvijač, s pomočjo katerih si boste kljub poletni vročini in obilnejšemu znojenju zagotovili dolgo obstojnost parfumske note. V ta namen svetuje:

Nanašanje v slojih

To ne pomeni, da parfum nanašate večkrat zaporedoma temveč, da uporabljate različne oblike dišave: gel za prhanje, losjon za po prhanju, krema za roke in parfum naj bodo v skladnih vonjavah.

Tako boste zagotovo podaljšali njihov učinek in priljubljena dišavna nota vas bo spremljala skoz cel dan.

Nanašanje na različne dele telesa

Pozabite na pravilo, da se parfum nanaša na zapestja in vrat ter z njim poškropite lakte, popek, predele za komolci in za koleni, skratka dele telesa, ki jih prekriva tanka koža in niso v tolikšni meri izpostavljeni soncu ter vročini, kar pripomore k temu, da so učinki parfuma zaznavni dlje.

"Poletna vročina pospešuje izparevanje parfuma, nanos tega na bolj skrite dele telesa pa podaljšuje njegovo obstojnost," je prepričana Elizabeth, ki ob tem priporoča, da nekaj kapljic dišave nanesete tudi na svoje lase: "Najbolje takoj po umivanju in cel dan vas bo spremljala priljubljena nota."

Pravilno shranjevanje parfuma

Poleti je najboljše mesto za shranjevanje parfuma hladilnik. Kajti čeprav so stekleničke na toaletni mizici videti lepo in zapeljivo, močna svetloba ter visoke temperature negativno vplivajo na vsebino, ki se posledično hitreje razdiši.

Primerna hidratacija

Če želite, da bi dišava kar najdlje obstala, posrbite za dobro navlaženo kožo. Kar pomeni, da pijte dovolj tekočine in ne pozabite na nego kože z vlažilnim losjonom po vsakem prhanju.

Brez drgnjenja zapestji

V navadi je, da si večina po nanosu parfuma podrgne zapestji, a strokovnjakinja ta korak odsvetuje, kajti:

"To dejanje na vonj in obstojnost parfuma vpliva slabo, saj med njim razpadejo molekule, zaradi toplote, ki je posledica trenja dišava spremni vonj in se hitreje razdiši. Samo poškropite parfum in počakajte, da se vpije v kožo. To je vse."

Preberite še: Najljubše dišave modnih ikon

Morda vas zanima tudi: Triki in nasveti za najboljši učinek parfuma


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)