Pet najpogostejših napak pri uporabi parfuma

In kako jih odpraviti.

29.12.2016 ob 8:20

shutterstock_259730429.jpg

En od obveznih korakov jutranje rutine je nedvomno tudi uporaba vaše izbrane dišave. Prepričani ste, da to res ni nobena umetnost in da z ustaljeno rutino nanašanja ne morete zgrešiti. A kaj lahko se motite in nevede storite katero od sledečih petih napak.

Več koristnih namigov poiščite na Facebooku.  

Poškropite samo zapestja

Je dober začetek, vendar zapestja niso edini del telesa, kamor gre nanesti nekaj kapljic. Dišavo aktivira toplota telesa, da bi bil njen vonj kar najbolj zaznaven, jo nanesite na predele, kjer je občutiti srčni utrip: na zapestja, vrat, na zadnji del kolen in tudi na gležnje.

Po nanosu med seboj podrgnete zapestij

Početje ni najbolj priporočljivo. Trenje namreč vpliva na molekulsko sestavo parfuma in njegov vonj se zato lahko spremeni. Ne nujno na boljše.

Hranjenje v kopalnici

Morda se zdi logično, da ga imate tam, kjer ga, tik preden zapustite dom, uporabite. A vendar kopalnica ni najprimernejši prostor za shranjevanje vaše dišave. Visoka temperaturna nihanja in vlažnost, ki se dvigne vsakič, ko se prhate, vplivajo na njegovo kemično sestavo in tudi na vonj. Raje ga shranjujte na mestu s konstantno nižjo temperaturo.

Nanašanje na suho kožo

Če ga boste nanesli na vlažno, bo dišava izrazita dlje. Po prhi kožo najprej negujte z losjonom, nato pa nanesite dišavo. Drug uporaben trik za podaljšanje vonja je, da na predele telesa, ki jih nameravate odišaviti, nanesete vazelin brez vonja in šele nato parfum. Tako boste dišali ves dan.

Nezavedno mešanje vonjev

Nimamo v mislih treh različnih parfumov, temveč šampon, regenerator in gele za prhanje, ki imajo močan vonj ter lahko v kombinaciji z dišavo tvorijo nenavadne arome. Če vam je ta všeč, ni ovir, v kolikor vam ni, pa za telesno higieno uporabljajte čim bolj naravne preparate, ki praviloma nimajo močnega vonja.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)