Napake, ki povzročajo izpadanje trepalnic

Pazite, da učinek maskare ne bo ravno nasproten od pričakovanega.

6.3.2016 ob 8:00

shutterstock_181264415.jpg

Maskara je nepogrešljiv lepotilni pripomoček. A čeprav naj bi trepalnice poudarjala, lahko povzroči tudi njihovo izpadanje. Predvsem zaradi nekaterih napak pri njeni uporabi. 


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Agresivno odstranjevanje maskare. Gre za ličilo, ki ga je najtežje odstraniti z obraza, zato mnoge pri tem preveč zavzeto pritiskajo na nežne oči ter na veke in trepalnice. S pregrobimi prijemi se prav te poškodujejo, zlomijo in na koncu odpadejo.

Nasvet: Uporabljajte mokre robčke in nanje kanite nekaj kapljic mandljevega ali olivnega olja ter nežno odstranite maskaro. Vzemite si čas,  bodite potrpežljivi.  Enako lahko storite  z bombažnimi blazinicami in oljem, ali pa uporabljate kupljena čistilna sredstva na oljni osnovi. 

Spanje z maskaro. Seveda vsi dobro vemo, da je pred spanjem potrebno z obraza odstraniti vsa ličila. Če tega nasveta še vedno ne upoštevate dosledno, škodujete tudi trepalnicam. Maskara na njih namreč tvori debel ovoj, ki s časoma postane trd. Pod pritiskom med spanjem se zato trepalnice zlomijo in odpadejo. 

Nasvet:  Vedno, vedno, vedno pred spanjem temeljito očistite obraz. Uporabite sredstvo za odstranjevanje ličil, nato pa ga umijte še z gelom ali peno ter nanesite vlažilno kremo.

Uporaba samo vodoodporne maskare. Res je koristna in obstojna, a vendar jo imejte zgolj za posebne priložnosti. Sestavine iz te maskare so veliko bolj agresivne in dodatno izsušijo trepalnice. Poleg tega jo je težje odstraniti, kar pomeni večji pritisk ter s tem dodatne poškodbe trepalnic. 

Nasvet: Če ne gre brez vodoodporne maskare, naj bo prvi sloj na trepalnicah nanešen z običajno, naslednji pa z bolj obstojno maskaro. 

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)