Najboljši način za zdravljenje podkožnih mozoljev

Nadležni, boleči in opazni podkožni mozolji bodo tako hitreje izginili.

16.5.2019 ob 11:25

zenska_kopalnica_mozolj_micna.jpg

Saj poznate grozne podkožne mozolje, ki se celijo celo večnost. Vse, kar je mogoče storiti je poskrbeti, da le ne bi bili tako vidni. In največkrat pri tem niste najbolj uspešni. Kajti bolj kot se iz novega trudite iztisniti vsebino, bolj nase pritegne pozornost vseh, s katerimi stopate v stik.

Kako se mu torej zoperstaviti in poskrbeti, da ga ne bi vsi opazili? Nasvet za Pure Wow niza dermatologinja Dendy Engelman. V resnici je zelo preprost in zelo učinkovit.

Kaj potrebujete?

Sredstvo za zdravljenje mozoljev in balzam za ustnice ali gosto mazilo.


Kako ju uporabiti?

Potem, ko umijete obraz, na problematično mesto nanesite sredstvo za zdravljenje mozoljev. Tako kot običajno. Da bi res dobro opravilo nalogo, pa mazilo prekrite s tanko plastjo balzama za ustnice ali goste kreme. Postopek ponavljajte, dokler oteklina ne vplahne, kar se po izkušnjah dermatologinje zgodi v nekaj dneh.


Zakaj pomaga?

V kolikor je zdravilo na površini kože, je izpostavljeno zraku in bakterijam ter posledično manj učinkovito. Tanek sloj balzama pa poskrbi, da se zdravilne učinkovine znatneje vpijejo v kožo in zato učinkujejo bolje ter hitreje. Prav tako balzam poskrbi, da koža okoli mozolja ostane dobro navlažena in ga zdravilo ne izsuši.

Na podobnem principu delujejo obliži, ki so namenjeni zdravljenju mozoljev. Ti omogočajo boljšo vpojnost zdravilnih učinkovin ter hkrati varujejo kožo pred zunanjimi vplivi in tudi pred prsti, ki kaj hitro lahko zaidejo na neljubo kožno tvorbo.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Priporočamo tudi: 4 sestavine, ki so učinkovite tako proti mozoljem kot proti gubicam Ali pa: 13 najboljših domačih zdravil za mozolje

Morda vas zanima tudi: Akne na bradi: zakaj nastanejo in kako jih odpraviti


oddajte komentar

preberite tudi

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)

Odgovori na vprašanje, zakaj seksamo vse manj (niso krivi le telefoni in družabna omrežja)