Najboljša zaščita rok v hladnih mesecih

V tem času je nega rok še kako pomembna. Prvi korak k temu je piling, pomagajo pa tudi kreme na osnovi vitamina E.

25.11.2015 ob 10:45

shutterstock_92890606.jpg

Roke zlasti jeseni in pozimi potrebujejo posebno pozornost. Potrebno jih je zaščititi pred močnimi mrzlimi zunanjimi vplivi. Veste, kako preprečiti, da bi se zaradi tega prehitro postarale?


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Obvezni piling. Pravilna nega rok se začne s pilingom, ki s površine odstranjuje odmrle celice. Koža je posledično bolj vpojna in v sebi lažje zadržuje sestavine iz krem ter tudi vlago. Rokam ga zato privoščite vsaj enkrat tedensko. Najboljši bo takšen iz žlice sladkorja, treh žlic olivnega ali kokosovega olja in dveh žličk cimeta. Vse sestavine zmešajte in z njimi nežno masirajte roke. Takšen piling jim bo pričaral tudi svež in mladosten videz.

shutterstock_158380067.jpg

Kreme na osnovi vitamina E. Koža na rokah potrebuje zaščito z vlažilnimi kremami, ki vsebujejo vitamin E, ne pozabite pa tudi na zaščitni faktor. Odličen izbor so kreme na osnovi kokosovega ali mandljevega olja in karitejevega masla. Te kožo navlažijo, nahranijo in jo varujejo pred zunanjimi vplivi. Losjoni za telo zaradi preredke strukture rokam ne nudijo primerne zaščite.

Zaveznice rokavice. Med čiščenjem, pomivanjem posode in podobnimi opravili vedno nosite zaščitne rokavice. Vroča voda in kemikalije sicer poškodujejo in izsušijo kožo na rokah. Kljub temu naj voda ne bo prevroča. Zaščitne rokavice nosite tudi, ko se podate na mraz, zvečer pa roke izdatno namažite s kremo in čeznje poveznite bombažne rokavice. Učinkovine iz kreme bodo tako počasi celo noč pronicale v kožo.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)