Lepotni tretmaji, na katere prisega Nika Ambrožič Urbas

Žirantka priljubljenega plesnega šova Zvezde plešejo Nika Ambrožič Urbas nam je razkrila svoje lepotne skrivnosti.

14.5.2018 ob 4:23

18246X0621.jpg

Vas zanima, kakšni so lepotni rituali vedno brezhibno urejene žirantke plesnega šova Zvezde plešejo? Karizmatična Nika Ambrožič Urbas je za naše bralke razkrila, kako je videti njeno jutro, na katere lepotne tretmaje prisega in kateri lepotni ter negovalni pripomočki se poleti običajno znajdejo v njeni torbici. Mi smo bili nad njenimi odgovori kar nekoliko presenečeni, morda boste tudi vi.

"Rada vstajam počasi. Ko se zbudim si vzamem nekaj trenutkov za vizualiziranje mojega idealnega dneva ali pa za pozitivne afirmacije. Nato si pripravim čaj z mlekom in se posvetim lepotni negi. V toplejših dnevih grem pogledat svoje balkonske rastline, pozimi pa se skoraj vedno za nekaj trenutkov znajdem pred oknom, kjer občudujem mirnost narave in njeno lepoto," je razkrila Nika in dodala, da se zjutraj vsaj kakšno uro ne dotakne mobilnega telefona.

"Najpomembneje se mi zdi, da se moj dan začne v tišini, brez občutka obveznosti. Teh imam sicer precej, a nisem tak tip, ki bi planil iz postelje, pripravljen na akcijo. Zjutraj potrebujem svoj mir."

18221X1804.jpg

Čeprav je Nika vedno videti do potankosti urejena in bi večina mislila, da je velika ljubiteljica različnih negovalnih tretmajev in razvajanj v temu namenjenih salonih pa očitno to ne drži.

"Vse lepotne tretmaje izvajam doma, v svoji kopalnici. Obisk kozmetičnih salonov se mi je vedno zdel nekaj nadležnega, zato v njih sploh ne zahajam. Sem pa zato toliko bolj disciplinirana pri negi, ki jo izvajam sama. Od vseh tretmajev mi je daleč najljubša masaža obraza po starodavni kitajski tehniki, imenovana Gua sha," nam pove in opiše, kako je ta tehnika videti.

"Gre za drsenje po obrazu z ploščico iz žada, pred tem pa si na obraz nanesem mešanico olj, ki jo že vrsto let pripravljam sama. To hitro, nekaj minutno masažo izvedem vsako jutro, moja koža pa je po njej napeta in dobro prekrvavljena. Sicer pa imam zelo hvaležno kožo, ki se na nanose kozmetike in ličil odziva čudovito."

Nika še doda, da je sicer zagovornica preprostih krem, ki niso pretirano parfumirane. Uporablja nekompleksne globinske serume, ki jih kombinira po občutku. Rada si privošči parne kopeli in korejske lepotne maske, še posebej hidratantne.

17848X6127.jpg

Svojih lepotnih izdelkov Nika ne prilagaja in ne deli na letne čase.

"Prisegam na kontinuiteto in sem mnenja, da ima koža rada rutino. Morda bi bilo drugače, če bi živela v Sloveniji, kjer so letni časi bolj izraziti. V Angliji so poletja sveža, zime blage in vse skupaj ne povzroča večjih temperaturnih odstopanj. Na vsak način se skušam izogniti uporabi krem za sončenje, ker mi takoj zamašijo pore, poleg tega mi ni všeč kemična struktura večine teh izdelkov.

To je tudi eden izmed razlogov, zakaj se raje zadržujem v senci in nosim senčnike. Če se pa že znajdem pod soncem, pa tudi nič hudega; hitro zagorim in z opeklinami nimam težav. Kar je za mojo izrazito svetlo polt kar malo nenavadno," nam pove in doda, da je edini lepotni izdelek, ki ga poleti uporablja bolj pogosto bronzer. Njen najljubši je znamke No7, ki je eden redkih bronzerjev, ki je prilagojen svetlejši polti.

Nika nas je povabila v svoje prikupno londonsko stanovanje in nam razkrila svoj najljubši kotiček!

Avtorica: P. Pa. 
Foto: Mediaspeed


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)