Lepotni rituali, ki so prepovedani tik pred pomembnimi dogodki

Kajti pri njih stavite na videz.

15.9.2016 ob 9:05

depilacija_shutterstock_230437132.jpg

Velika predstavitev v službi, razgovor za delo, poroka prijateljice ali prvi zmenek. Vse to so dogodki, na katerih se želite pokazati v najboljši možni luči. Zato pripravam nanje namenjate veliko pozornost. Prav pri tem je včasih pomembnejše od tega, kaj počnete tisto, česar tik pred veliko preizkušnjo ne smete početi oziroma, čemur se morate za vsako ceno izogniti.

Več koristnih namigov poiščite na Facebooku

Beljenju zob

Se spomnite tistega dela Prijateljev, ko je Ross družbo presenetil s fluorescentno belimi zobmi? Dobro, res je šlo za malce pretiravanja, a vendarle se pri zobozdravniku za beljenje zob naročite teden dni, najmanj pa 48 ur pred pomembnim dogodkom. Beljenje namreč povečuje občutljivost sklenine in srebanje koktejlov ob večerni priložnosti bo zato zobe še izdatneje obarvalo, vi pa boste morali skrivati nasmeh. Ste pozabili pravočasno poskrbeti zanj? Z živahno rdečo šminko prekrijte rumeno obarvano sklenino.

Pilingu

Razumemo, hočete da je vaša polt kar najbolj čista in sveža, a prav zaradi pilinga bo lahko lisasta, rdeča in neenakomerna. Včasih se zaradi izdatnega čiščenja na njej pojavijo celo mozolji. Kemični pilingi so zato odsvetovani, prav tako tudi grobi mehanični. Privoščite si jih vsaj tri dni pred velikim dogodkom ali kožo na predvečer tega očistite z mehko brisačo, ki ima učinek nežnega pilinga.

Obisku frizerja

Zagotovo ste že opazili, da pričeska takoj po obisku frizerja ni vedno takšna, kot ste si nadejali, ter se zato ne počutite najbolje. Zlasti drastične spremembe pred velikim dogodkom niso priporočljive. Ne z dolžino in ne z barvo las. Če želite, da bi vaši bili prav posebej sijoči, jim raje privoščite masko, frizer pa naj poskrbi samo za morebitni narastek in naj vam zgolj počeše lase. Morda pa tudi to lahko postorite sami.

ne pred.jpg

Britju ali voskanju. Česarkoli.

Voskanje nog, bikini prdela ali celo odstranjevanje obraznih dlak pred pomembnim dogodkom? Nikakor ne! Za vse to je pravi čas vsaj tri do štiri dni pred zmenkom ali razgovorom za službo. Čeprav nihče ne bo preverjal vaših nog in bikini predela, boste lahko zaradi razdražene kože imeli neprijeten občutek, zaradi njega ne boste sproščeni, končni izid pa ne bo takšen, kot ste si ga nadejali.

Uporabi samoporjavitvene kreme

Če ne želite biti lisasti in lepljivi, potem jo preskočite. Raje uporabite samo blagi losjon. Vaša koža bo sijoča, na videz mehka in prav nič mastna, še manj pa lisasta ali progasta.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)