To so lepotne zapovedi, ki jih je prakticirala Marilyn Monroe

V teh dneh se zaradi novega filma spet veliko govori o Marilyn, zato smo poiskali lepotne skrivnosti Monroejeve.

13.10.2022 ob 5:50 | Foto: Profimedia | Avtor: E. N.

To so lepotne zapovedi, ki jih je prakticirala Marilyn Monroe

Konec septembra je filmska zakladnica Netflix izdala film, umetniško biografijo o Marilyn Monroe, pod katero se je podpisal Brad Pitt.

Ponovna pripoved o tragičnem življenju hollywoodske ikone, ki jo je tokrat upodobila Ana de Armas, je dvignila veliko prahu, kljub mnogo negativnim komentarjem pa spet sprožila zanimanje za najrazličnejše tematike, povezane z Marilyn.

Ker govorimo o lepotnem idealu njenega časa, seveda ne moremo mimo njene vedno dovršene podobe. Nekateri mediji tako v teh dneh razkrivajo lepotne skrivnosti Monroejeve, ki jih lahko preverite spodaj.

Nikoli na sonce

Čeprav o pomembnosti zaščite pred sončnimi žarki govorimo šele zadnje desetletje, se je Marilyn izpostavljanju soncu izogibala že desetletja prej.

Znana je bila po svoji svetli in bledi polti, ki se je čudovito ujemala z njenimi svetlimi lasmi, pa tudi oblačili, saj je te navadno izbirala med nežnimi toni.

Črtalo za oči

Marilyn je plenila mnogo pogledov, veliko pozornosti so pritegovale tudi njene oči. Globok pogled ni bil naključje, temveč skrbno izbrana tehnika ličenja, o kateri lahko v teh dneh veliko beremo tudi na družabnih omrežjih.

Monroejeva je zgornjo veko začrtala z drzno črno linijo, globok pogled pa ustvarila tako, da je spodnjo veko poudarila s temnejšo senčko v kombinaciji z belim črtalom.

Poudarjene ustnice

Polne ustnice so že od nekdaj veljale za lepotni ideal in danes poznamo najrazličnejše kozmetične tehnike, kako doseči učinek čim večje polnosti.

Marilyn ga je dosegala tako, da je naenkrat uporabila več odtenkov rdeče šminke: temnejšo je nanesla na zunanjo stran, notranjo pa zapolnila s svetlejšim odtenkom.

Kultni blond odtenek

Seveda pa ne moremo mimo njene pričeske, zaradi katere je vedno izstopala, kjer koli se je pojavila. Njeni lasje so bili obarvani platinasto blond, Marilyn pa je barvo rada označila kar za odtenek belega vzglavnika.

Svoje lase je belila vsake tri tedne, lasišče pa vedno potresla z otroškim pudrom.

Ker vemo, da svetljenje las lahko poškoduje njihovo povrhnjico, je pomembno, da uporabljamo primeren šampon ter pričesko dodatno mehčamo z balzamom.

Preberite si: Nejc Šmit, komik in terapevt: »Mislim, da bi vsak potreboval psihoterapijo. Vključno z mano.«

Ne spreglejte tudi: Sanjski moški 2022: Bo drama presegla prejšnjo sezono? Razkrivamo kandidatke! (FOTO)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)