Lepotne skrivnosti Ive Krajnc Bagola: Rada tečem, hodim bosa in se veliko smejim

O lepotnih ritualih z igralko Mestnega gledališča ljubljanskega Ivo Krajnc Bagola.

9.9.2019 ob 6:00 | Foto: Osebni arhiv

Slika avtorja - Ajda  Janovsky Piše:

Ajda Janovsky

ajda.janovsky@delo.si

Lepotne skrivnosti Ive Krajnc Bagola: Rada tečem, hodim bosa in se veliko smejim

Iva Kranjc Bagola (40) velja za eno najbolj nadarjenih, pa tudi najlepših igralk na domačih odrih. Ob hektičnem urniku, ki ga ima kot umetnica in kot mama, ji uspeva ostajati v formi ter, kljub posebnostim svojega poklica, kot je denimo redna uporaba močnih ličil ali pogosto barvanje las, mladostna.

Nam lahko zaupate, kako zjutraj poskrbite za svojo lepoto?   

Ponavadi so moja jutra precej živahna in v duhu hitenja. Običajno naredim jogo, kar mi pospeši cirkulacijo krvi. Pri izbiri izdelkov sem precej minimalistična. Obraz si namažem s kremo in nato še s kremo z zaščitnim faktorjem.

Kateremu lepotnemu atributu posvečate največ pozornosti – so to lasje, nohti, postava? 

Lahko rečem, da bolj koži; sem pa v zadnjem letu, zaradi narave poklica, morala velikokrat spemeniti barvo las. To je pustilo določene posledice, zato sem v zadnjem času posvetila nekaj pozornosti tudi negi las. Bolj premišljeno sem izbrala izdelke, ki lasem dodajajo vlago.

Običajno naredim jogo, kar mi pospeši cirkulacijo krvi.

Kateri je vaš najljubši lepotni ritual? 

Največ pozornosti namenjam čiščenju in vlaženju kože. V poletnih mesecih pa predvsem dobri zaščiti kože z visokim zaščitnim faktorjem. 

Kako negujete kožo? 

Najraje imam nežne pilinge in maske z masažo, ki navlažijo še tako izsušeno povrhnjico.V zadnjem času pa sem zelo navdušena nad laserskim odstranjevanjem dlak in Ultherapy postopkom. Sedaj, po poletju pa prisegam tudi na hydrafacial, ker koža potrebuje nekoliko posebno skrb.

Si za ohranjanje napete kože kdaj privoščite kakšno posebno nego ali kakšen lepotni postopek?

Skušam ne preveč eksperimentirati z različnimi kremami in se držim tiste, ki mi res ustreza. Ponavadi uporabljam kar celotno kolekcijo ene kozmetične linije. Trenutno uporabljam kozmetiko Skinceuticals, ki mi zelo ustreza. Prav tako pazim, da pijem dovolj vode in se redno gibljem. Glede na to, da igralski poklic močno vpliva na stanje kože, si seveda privoščim tudi posebno nego, postopek ali kaj podobnega. Nazadnje sem poskusila Ultherapy terapijo ki sem jo naredila v Estetiki Medart, s katero sem zelo zadovoljna. Gre za neinvazivno terapijo, ki traja od 30 do 60 minut. S pomočjo ultrazvoka v globini kože deluje na vezivna tkiva in kolagen. Obnovi elastičnost, zabriše gube in povzroči celo nekakšen lifting. Temelji na naravnem procesu regeneracije kože. Rezulat je sijoča in napeta koža, manj gubic in nasmeh na obrazu.

Kadar imam vsak večer predstavo, zelo pogrešam dneve brez ličenja.

Za katere lepotne izdelke, nege ali postopke bi rekli, da so vredni svoje, četudi nekoliko višje, cene? 

Ultherapy je prav gotovo eden izmed teh. Resnično moram priznati, da sem bila presenečena nad rezultatom. Resda je nekoliko dražji, a vendar, samega postopka ni potrebno ponavljati pogosto. 

Se zasebno ličite vsak dan? 

Kadar ne delam, nimam vaj in podobno, sem rada popolnoma brez ličil. Všeč mi je, da se koža lahko spočije in tudi zadiha. Kadar imam vsak večer predstavo, zelo pogrešam dneve brez ličenja.

Katera ličila uporabljate in katere odtenke? 

Ličila imam različnih znamk - Bobbie Brown, Laure Mercier in Dior. Veliko pozornost dajem strukturi tekočega pudra, ki mora biti precej lahka in mazljiva. Običajno nosim odtenke naravnih, rjavih tonov in nežno roza rdečilo.

Imate svoje najljubše ličilo? 

Prav gotovo je to flashluminazer znamke Dior, osvetljevalec, ki še tako utrujen obraz spremeni v spočitega (smeh). Mislim, da sem vse povedala (smeh).

Kako se naličite za posebne priložnosti, denimo nastop ali družabni dogodek? Uporabljate pri ličenju kakšen poseben trik? 

Če gre za dogodek, ki je bolj družabne, zasebne narave, se običajno naličim sama. Poudarim obrazne poteze in prisegam na svež, sijoč videz. Brez velikih barvnih izstopanj. Velikokrat se držim rekla; manj je več (smeh). Kadar pa se moram udeležiti kakšnih družabnih dogodkov, kjer sem v določeni funkciji, pa to najraje prepustim profesionalcem, vizažistom.

Trenutno je moja najljubša dišava Tom Ford Shanghai Lily

Kako skrbite za lase? 

Tako, da se z njimi ne ukvarjam preveč (smeh). Ne, šalo na stran, pa vendar, v osebnem življenju nikoli ne posegam po lakih, gelih in podobno. Vse to izsuši lase, zato se tem preparatom, če se le da, izogibam. Več pozornosti namenim vzdrževanju, striženju. Ne uporabljam agresivnih šamponov, ne balzamov za lase.

Imate svojo najljubšo dišavo? 

Trenutno je to dišava Tom Ford Shanghai Lily, ki sem jo dobila kot eno izmed rojstnodnevnih daril mojega moža.

Kako ohranjate vitkost in ostajate v formi? 

Poskušam se čimveč gibati, vsako jutro delam jogo. Približno 30 minut in različne stile joge, od Vinyase do power joge. Kadar imam čas, pa zelo rada skočim na Bikram jogo. Rada tudi tečem, na zraku, rada hodim bosa in se veliko smejim (smeh).


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)