Kozmetičarka, ki ji zaupajo zvezde: "To živilo učinkovito nadomesti drage kreme"

Da so preproste stvari velikokrat najučinkovitejše dokazuje dejstvo, da se odlično vlažilno in negovalno sredstvo za lepo kožo nahaja v vašem hladilniku.

2.6.2019 ob 4:30

nega_maska_ogledalo_zenska_micna.jpg

Slavni, znani in bogati uporabljajo vse mogoče, ne vedno običajne tehnike za nego kože. Kim Kardashian denimo prisega na vampirski lifting z lastno krvjo, Simon Cowell uporablja izdelke s placento.

A takšni in podobni skrajni ukrepi sploh niso potrebni. Kajti za lepoto, mladosten videz in zdravje kože lahko poskrbite na res čisto preprost način, ki ga zagovarja tudi kozmetičarka Deborah Mitchell, h kateri se po nasvet in usluge zatekajo tako zvezdnice svetovne estrade kot kronane glave.

Michellova za Insider pojasnjuje, da je za lepo polt dovolj nega s hladnim jogurtom.

"Če si ne morete privoščiti kvalitetne kreme, na obraz nanesite tanko plast jogurta in jo tam pustite čez noč," svetuje kozmetičarka in dodaja, da so v navadnem jogurtu zastopani probiotiki ter beljakovine, zato koži nudi izdatno vlaženje, blag piling in hkrati premaguje kožne poškodbe, kot so denimo ekcemi.


Drugo mnenje

Z njenim predlogom se strinjajo tudi dermatologi. Natančneje Joshua Zeichner iz bolnišnice Mount Sinai:

"Jogurt vsebuje probiotične kulture, ki zagotavljajo zdravje in lepoto polti," je povedal dermatolog in direktor kliničnih kozmetičnih raziskav v omenjeni bolnišnici. "Probiotiki prinašajo številne koristi za kožo, blažijo na njej prisotna vnetja, uravnavajo pH vrednost in izboljšujejo hidratacijo. Hkrati pomagajo polti, na kateri so prisotni ekcemi, mozolji in tudi prvi znaki staranja. "


Še en uporaben nasvet

Imata pa strokovnjaka na zalogi še en odličen, uporaben ter cenovno dostopen recept. Priporočata namreč piling iz soli, olivnega olja in mete, s katerim telo in obraz negujte tik pred prhanjem.

"Sol deluje kot piling in s kože odstranjuje odmrle celice, olivno olje polt navlaži in nahrani, meta vsebuje beta hidroksi kisline, ki nudijo kemični piling," navaja dermatolog, ki ob tem opozarja, da pilingov ne bi smeli uporabljati več kot enkrat tedensko ter omenjenega ne na področju okoli oči, saj so njegove sestavine za nežno kožo na tem delu obraza lahko pregrobe in izzovejo draženje.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


Priporočamo tudi: Kako z avokadom do lepih rok, zdravih las in sijoče kože na obrazu ali pa: Napačna izbira kozmetike? Pozorna bodi na naslednje znake!

Preberite še: Poceni sestavina z izjemnim učinkom na kožo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)