Kite in kitke: Najlepša pričeska te pomladi

Da bodo kite modne tudi to sezono, smo se lahko prepričali že na modnih tednih v modnih prestolnicah, v času karantene pa so tudi praktična pričeska, ki uspešno skrije, da že lep čas nismo obiskali frizerja.

22.4.2020 ob 5:50 | Foto: GettyImages | Avtor: A. J. (revija Suzy)

Kite in kitke: Najlepša pričeska te pomladi

In kako nositi kitke to sezono? Možnosti je, kolikor hočete. Lahko se odločite za afriške kitke po vsej glavi in jih na vrhu spete v lično figo. Pustite jih le nekaj, ki naj vam prosto padajo na obraz. Modne so tudi spuščene, ki jih lahko za še lepši videz popestrite z okrasnimi obročki.

Ribja kost

Tudi z vrsto kite si vam ni treba beliti glave. Dobrodošle so tako navadne kite, ki jih spletemo iz treh šopov las, kot tudi kite v obliki ribje kosti. Slednje naredimo tako, da razdelimo lase na dva dela. Manjši pramen las z levega dela prestavimo na notranjo stran desnega dela las in ga združimo z desnim delom. Nato pramen las z desnega dela združimo z levim pramenom. Koraka ponavljamo, dokler kita ni spletena. Na koncu jo zavežemo z elastiko.

Francoska kita

V času, ko moramo nositi maske, je zelo priročna francoska kita, ki krajšim sprednjim pramenom ne dopušča, da bi padali na obraz. Očarljiva je različica, pri kateri so v kito spleteni le sprednji prameni, preostali lasje pa prosto padajo na ramena. Francosko kito začnemo plesti na vrhu glave.

 

Oblikujte šop las (oblika spominja na črko V) in ga razdelite na tri dele. Začnite plesti, kot bi na vrhu glave iz šopa pletli navadno kito, le da vsakemu pramenu dodate še pramen las z leve ali desne strani obraza. Ko stranskih las zmanjka, pletite naprej navadno kito (ali jo že učvrstite, če želite imeti del las spuščenih) in jo nazadnje zavežite z elastiko.

Dve drobni kitki

Sprednjim lasem lahko z dvema drobnima kitkama ob straneh preprečite, da bi vam silili na obraz. Pričeska deluje posebno očarljivo na laseh, rahlo obarvanih s pastelnimi toni, denimo rožnato ali oranžno. Če imate sprednje lase dovolj dolge, lahko iz pramena na desni in na levi spletete eno drobno kito na tilniku, da vam lasje ne bodo silili na oči.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sara Escudero (@collagevintage) on

Preberite še - Pomladni trendi ličenja: Minimalistično megalomanstvo

Morda vas zanima tudi - Izredne razmere so še vsakič vplivale na modo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)