Kako premagati še tako trdovraten podkožni mozolj

Ker se vedno pojavi ob povsem neprimernem času.

26.3.2017 ob 8:20

mozolj.jpg

Vsakomur se je že zgodilo: en dan brezhibna koža, naslednje jutro pa na bradi ali čelu (morda tudi licu) prava mala gora. Podkožni mozolj. Velika nadloga in vsaka bitka z njo je že vnaprej izgubljena, preden izgine pa mine cela večnost. Lahko sploh kaj storite? Kot zatrjuje Dendy Engelman, dermatologinja in lepotna kirurginja iz Manhattana, lahko. Predlaga najenostavnejši in najvarnejši način za premagovanje te lepotne napakice.

Več zanimivih dejstev vas čaka na Facebooku.  

Korak za korakom

»Najprej uporabite hladen obkladek. Zmočite krpo ali vanjo zavijte kocko ledu, ter jo za približno deset minut položite na mozolj. Hlad bo ublažil vnetje in s tem oteklino,« pojasnjuje ter dodaja, da bo nevšečnost posledično manjša ter manj opazna.

Nato uporabite sredstvo, ki ga sicer uporabljate za premagovanje mozoljev. To naj ne bo premočno, raje uporabite nekaj nežnejšega. »Ker se zadeve odvijajo pod kožo, bodo agresivnejši produkti, preden bodo prišli do samega bistva težave, izdatno izsušili povrhnjico, koža bo zato postala rdeča in razdražena, mozolj pa bo vidnejši,« opozarja dermatologinja.

Vse skupaj zaključite z vlažilnim balzamom, ki bo pospešil vpijanje sredstva proti mozoljem. Če boste podkožnega vsak dan tako negovali, bo že v nekaj dneh izginil z vašega obraza.

PREBERITE še // Po tridesetenm obvezna nega kože

Ker je najbolje preprečiti

Še za konec: takšne in podobne težave je vedno najbolje preprečiti. Prvi korak k temu je dosledno čiščenje kože ter izogibanje stresu. Kadar je telo v stresu, proizvaja več hormona kortizola, ta organizem spodbuja k izločanju večjih količin maščobe, ki zamašijo pore. Kadar se vanje ujamejo še bakterije, se v znatnejši meri pojavljajo podkožni mozolji.

»Torej redno čistite kožo ter meditirajte, se dodobra zjočite ali počnite karkoli, kar vam pomaga sprostiti negativno energijo in ublažiti stres. Koža ter ostalo telo vam bosta hvaležni,« na srce polaga Engelmenova.

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)