13.8.2015 ob 6:30
Poletje se je že prevesilo v drugo polovico in najbrž ste se mnogi že vrnili z zasluženega oddiha. Poleg lepih spominov ste s seboj prinesli tudi zagorelo polt. Veste, da bo sčasoma zbledela, a da se to ne bi zgodilo prehitro, si oglejte, kako jo ohraniti malce dlje.
Že slediš Mični na Facebooku?
Preberite si tudi članka:
Poskrbite za hidratacijo. Ključna za dolgo obstojnost porjavele polti je hidratacija, zato v organizem vnašajte zadostno količino vode, zeliščnih čajev in naravnih sokov.
Pravilna nega. Po vsakem prhanju polt obvezno nahranite z losjonom ali mlekom za telo. Tako bo ostala dlje navlažena, elastična in gladka, kar bo preprečilo njeno luščenje in s tem izgubo barve.
Nižja temperatura vode. Vroča voda polt izuši in ob njej obstaja veliko možnosti, da se bo začela luščiti. Ko se prhate, naj bo voda čim bolj hladna. Taka med drugim pospešuje tudi pretok krvi in pomaga pri odpravljanju celulita.
Nežna brisača. Da bi ohranili vrhnji, porjaveli sloj kože, telo brišite oziroma bolje rečeno pivnajte z nežno brisačo. Po prhanju počakajte nekaj minut, da polt vpije čim več vlage, šele nato odvečno vodo potapkajte z nje.
Brez depilacije z voskom. Izogibajte se depilaciji z voskom. Seveda morate redno odstranjevati dlačice, a da bi zavarovali zarjavelo povrhnjico, raje kot vosek za uporabite brivsko peno in britvico.
KAJ PA PRED TEM?
Tudi če se na morje šele odpravljate, lahko poskrbite, da bo po vrnitvi s počitnic porjavela polt dlje vaš ponos.
Luščilo: Pred sončenjem je to obvezno. Z njim boste odstranili odmrle celice in zagorela polt bo zato obstojnejša.
Zaščita: Osnovni namen zaščitnih krem je zaščita pred sončnimi žarki, hkrati pa kožo navlažijo in preprečijo njeno luščenje ter izsušitev.
Prehrana: Obvezno v prehrano vključite živila, ki vsebujejo veliko betakarotena (korenje, melone, marelice), z likopenom bogat paradižnik (boljši je kuhan), z vitaminom E in C bogata živila. Dober izvor vitamina C so citrusi, jagodičevje, paprika, jagode, kivi. Vitamin E je v kvasu, avokadu, orehih, semenih ter olivnem in koruznem olju. Seveda ne pozabite na zdrave, omega tri in omega šest maščobe. Te je veliko zlasti v mastnih ribah in lupinastih plodovih.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar