Kaj sploh je miceralna voda in zakaj bi jo morali uporabljati

Miceralne vode postajajo vse bolj priljubljene, kljub temu pa obstaja še vedno nekaj, z njimi povezanih neznank.

14.12.2020 ob 5:40 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Kaj sploh je miceralna voda in zakaj bi jo morali uporabljati

Za miceralno vodo ste zagotovo že slišali. Glede na to, da tovrstni izdelki pridno polnijo police drogerij in trgovin s kozmetičnimi proizvodi, katero od njih morda tudi že uporabljate. Kajti ujeli ste, da koristi polti.  

Pa veste, kaj miceralna voda sploh je? Kaj se skriva v njenih kapljicah? Na to vprašanje in ali je z njo res dobro negovati kožo, za Cosmopolitan odgovarja dermatologinja Mona Gohara.

Kaj je miceralna voda?

"Miceralna voda je vodna raztopina, ki vsebuje iz naravnih sladkorjev pridobljene majhne molekule maščobnih kislin, tako imenovane micele. Ob nanosu na kožo se te molekule povežejo z nesnago ter razgradijo umazanijo, ličila in prašne delce.

Tako miceralna voda z enim korakom temeljito očisti, navlaži ter osveži polt, pri tem pa je ne poškoduje in ne izsuši," pojasnjuje Goharova.

Zakaj bi jo morali uporabljati?

Ob tem se samo po sebi poraja vprašanje, če drugi preparati, namenjeni čiščenju kože, nimajo enakega učinka in dermatologinja pravi takole:

"Miceralna voda premore dvojno moč ter polt globinsko očisti, saj v enem koraku odstranjuje ličila ter manj očitno nečistočo, ki se sicer rada ujame v kožne pore. Najpomembnejše pri tem pa je, da ne poškoduje vrhnjega sloja polti in z nje ne odstranjuje naravnih maščob ter proteinov.

Deluje kot močno milo, le da brez stranskega učinka, kot je pretirano sušenje kože ter je zato nedvomno boljša izbira, primerna za vsakodnevno uporabo. In kar je pri celotni zgodbi najboljše, micelarna voda je primerna za uporabo pri vseh tipih kože in je ni treba spirati z vodo," še eno prednost izpostavlja Goharova, ki uporabo miceralne vode toplo priporoča.

Preberite še: Šest lepotnih izdelkov, ki nas negujejo to jesen

Morda vas zanima tudi: Pet stvari, ki jih mojstri ličenja nikoli ne bi uporabljali


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)