Jutranja rutina nege kože, katere učinki bodo opazni ves dan

Slediti bi ji morala vsaka.

16.3.2018 ob 5:50

krema_ThinkstockPhotos-517795588.jpg

Ste vedeli, da je jutranja nega obraza tista, ki še kako pripomore do brezkompromisnega videza? To drži. Obstajajo namigi, ki vam bodo cel dan pomagali do brezhibne kože. Poglejte, kateri so in jih umestite v svojo rutino. Vsako jutro!

Prvi korak: čiščenje

Čiščenje obraza zvečer, preden ležete v posteljo, je izjemnega pomena, saj z njim s polti odstranite vsa ličila in nečistoče, ki se na njej nabirale čez dan. A tudi učinki jutranjega umivanja in čiščenja kože niso od muh. Z njim boste s polti odstranili na njej nakopičene maščobe, kožo boste tako pripravili na negovalne in lepotilne pripomočke, katerih sestavine bo lažje vpila.

Drugi korak: uporabite obrazno meglico

Takoj, ko obraz očistite, nanj nanesite obrazno meglico. Koža bo z njeno pomočjo znatneje navlažena in sijoča. Pomembno je, da obrazno meglico uporabite tik pred nanosom seruma ali vlažilne kreme. Na takšen način boste izkoristili vse njene pozitivne učinke, predvsem pa boste polti zagotovili izdatno vlaženje, pišejo na portalu Stylecraze.

Tretji korak: nanesite serum

Kot že veste, serumi pripomorejo k mladostnejšemu videzu polti, popravijo drobne nepravilnosti na njej in jo nekoliko napnejo. Poleg tega zagotavljajo znaten odmerek vlage, koža je zaradi njihovega delovanja sijoča in na pogled zdrava. 

Četrti korak: znebite se zateklih oči

So jutra, ko vas oči izdajajo, da ste premalo spali. Tudi ta težava je rešljiva. Vse, kar morate storiti, je uporabiti posebno kremo ali gel za področje okoli oči. Nekaj minut pred nanosom izbrani izdelek položite v hladilnik. Če pijete zeleni čaj, na oči položite ohlajene uporabljene čajne vrečke. Tudi čajne vrečke kamiličnega čaja so pri tem v odlično pomoč.

Peti korak: vlažilna krema

Naslednjega koraka nikoli ne smete pozabiti. Zlasti, če ste uporabili serum, uporabite vlažilno kremo lažje teksture. Priporočljivo je, da ima zaščitni faktor, ki vas bo cel dan varoval pred vplivom sončnih žarkov.

Šesti korak: poskrbite za pravilno hidratacijo

Ta je ključ do lepe kože. Že zjutraj si privoščite kozarec vode, ki prinaša številne pozitivne učinke za zdravje. Spodbuja prebavo, presnovo, skrbi za primerno hidratacijo telesa in tudi kože ter navdaja s svežo energijo. Potem, ko celo noč niste pili, telo potrebuje tekočino, prav tako nanjo ne pozabite čez dan, saj zagotavlja splošno zdravje in lepo, zdravo polt.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)