»V salonu sem doživela šok, ko mi je izstavila račun za lakiranje nohtov!« (Izpoved bralke)

V novicah vsak dan beremo o vse višjih cenah elektrike, goriva in hrane, dražijo pa se tudi storitve v kozmetičnih salonih.

14.8.2022 ob 9:32 | Foto: Diego Cabeza/Getty Images | Avtor: E. N.

»V salonu sem doživela šok, ko mi je izstavila račun za lakiranje nohtov!« (Izpoved bralke)

Višje cene, padec evra, inflacija. Takšne in drugačne naslove v teh dneh beremo v novicah. Dejstvo je, da v trgovinah za enake zneske kot nekoč, danes dobimo manj, v denarnico pa moramo poseči globlje tudi takrat, ko obiščemo kozmetičarko.

Pred kratkim se nam je oglasila bralka, ki jo je popolnoma osupnila cena kozmetične storitve, za katero je še pred nekaj meseci odštela precej manj denarja.

"Že pred leti sem ugotovila, da urejanje svojih nohtov najraje zaupam kar kozmetičarki," je zapisala. "Lakiranje nohtov doma mi je namreč vzelo precej časa, tudi po pol ure, lak pa se mi je nato v nekaj dneh grdo odkrušil. Prijateljica mi je priporočila permanentno lakiranje in odločila sem se, da obiščem enega izmed znanih kozmetičnih salonov v Ljubljani," nadaljuje. 

Permanentno lakiranje ali gelish je danes ena najbolj priljubljenih kozmetičnih storitev pri nas, zagotavlja urejene nohte, ki držijo tudi do pet tednov.

Za tiste, ki ga še ne poznate - gre za postopek lakiranja s posebnim lakom, ki ga utrdimo s pomočjo ultravijolične lučke.

"Nad te vrste storitvijo sem bila takoj navdušena in moram priznati, da sem se kar malce razvadila," je svoj zapis nadaljevala bralka.

"Tako sem vsak mesec obiskala salon, za lakiranje na rokah in nogah pa odštela približno 50 evrov. Tudi v drugih salonih so cene približno enake in ker sem bila z lakiranjem vedno zadovoljna, sem postala zvesta stranka, znesek pa sem vračunala kar med svoje redne mesečne izdatke. Raje zapravim uro na mesec in imam ves čas urejene nohte, kot da se s tem neprestano ukvarjam sama doma."

Cene storitev višje tudi za 30 odstotkov

Pred kratkim, ko je svoje nohte želela urediti, preden se odpravi na dopust, pa je doživela šok.

"Prišla sem v salon in kot ponavadi prijetno klepetala s kozmetičarko, med tem ko mi je urejala nohte. Ko mi je izdala račun, pa sem le debelo pogledala. Za enako storitev so mi namreč zaračunali več kot 65 evrov!" potoži bralka, ki želi ostati anonimna.

Zaposlena v salonu je stranki obrazložila, da so se cene storitev podražile, saj so se v tem času zvišale tudi cene materialov. Prav tako so se podražile druge storitve.

"Tudi za urejanje obrvi je sedaj potrebno odšteti kar nekaj evrov več," dodaja bralka.

Na Mični smo tako preverili cene v nekaj ljubljanskih kozmetičnih salonih in ugotovili, da so v marsikaterem izmed njih pošteno dvignil cene, tudi do 30 odstotkov.

V zadnjih letih je redno koriščenje lepotnih storitev postalo izjemno priljubljeno in vse več žensk nego svojih nohtov, obrvi, trepalnic in drugih delov telesa najraje zaupa strokovnjakom v salonih. 

Nas bodo visoke cene zopet prisilile, da si obrvi pulimo pred domačim ogledalom, nohte lakiramo same in namesto permanentnih trepalnic uporabljamo maskaro?

Preberite še: »Dragi bivši, hvala!« Pismo ženske, ki se je rešila destruktivne zveze

Morda vas zanima tudi: Izpoved ljubice: »Spim s poročenimi in jim tako rešujem zakon, ta mesec prihajam v Dubrovnik«


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)