Imaš na obrazu pigmentne madeže? Imamo rešitev!

Pigmentni madeži na koži na obrazu so pogost pojav. Če te motijo, stanje lahko izboljšaš s priljubljeno začimbo - kurkumo.

31.5.2018 ob 4:50

crn_slamnik_klobuk_lepotica_plaza.jpg

Kurkuma je začimba, ki vse bolj pridobiva na slovesu. Med drugim dokazano ohranja zdravje srca, zaradi protivnetnih in antioksidativnih lastnosti pa se vse pogosteje znajde tudi v vlogi kozmetičnega pripomočka. Če potrebujete še dodaten razlog, zakaj ta zlati prah vključiti v lepotilno rutino, kozmetični strokovnjaki navajajo, da med drugim lahko blaži posledice hiperpigmentacije.

Kaj pravijo poznavalke

"Kurkuma vsebuje antioksidant kurkumin, ki zagotavlja enakomerno pigmentacijo kože in učinkovito premaguje temne kožne madeže, kateri nastanejo kot posledica pretiranega izpostavljanja sončnim žarkom," je povedala kozmetičarka Gina Mari, ki skrbi za brezhiben videz številnih svetovnih zvezd.

Z njo se strinja strokovnjakinja za naravno nego polti Debbi Burnes: "Kurkuma pozitivno vpliva na pigmentacijo kože in omili videz kožnih madežev. Prav zato je pogosto sestavina domačih kozmetičnih pripomočkov, saj v kombinaciji z limono, jogurtom in mlekom blaži posledice neenakomerne pigmentacije. Sama se sicer še nisem poglobila v njene učinke, a številne moje stranke prisegajo nanjo."

Po besedah Paule Simpson, biokemičarke in holistične nutricionistke kurkuma ne samo, da odpravlja posledice hiperpigmentacije, temveč tudi preprečuje pojav kožnih madežev. "Z uporabo kurkume kot dodatka prehrani je mogoče ublažiti pretirano nastajanje melatonina, ki ga izzove izpostavljanje sončnim žarkom," je povedala in dodala, da je ni primerno umestiti le v kozmetiko, temveč tudi v prehrano, ter tako poskrbeti za splošno zdravje in hkrati za enakomernejši ten.

kurkuma_micna.jpg

Avtorica: M. FL., povzeto po pisanju Pop Sugar
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)