Hitro in preprosto do romantičnih kodrov

Taka pričeska je primerna za v službo, šolo in celo za posebne priložnosti.

31.10.2016 ob 8:15

shutterstock_334820540.jpg

Ste prepričane, da je za urejeno pričesko potrebno veliko denarja ali časa? Ali pa kar oboje? Pomislite znova. Kljub temu,  da je poletja konec, ga lahko podaljšate s pričesko, saj se romantični kodri niso poslovili, ko so se spustile temperature. Romantične, nekoliko razmršene kodre si lahko ustvarite same v manj kot petih minutah. Razkrivamo trik, ki vam bo pri tem v veliko pomoč. Imenuje se trik s čopom. Pričeska, ki jo boste z njim ustvarile, bo primerna za v službo ali šolo kot tudi za posebne priložnosti.

Kako se pričeske lotiti?

1. Lase spnite v visok čop

Najboljše rezultate bodo dobile ženske z ravnimi lasmi, ki naj ne bodo sveže oprani. Umijte jih dan prej, sicer bodo premehki in vam bodo uhajali vse naokoli. Spnite jih v visok čop in pričvrstite z elastiko.

2. Čop razdelite na tri do pet pramenov, odvisno od gostote las

Ko ste si lase spele v čop, je čas, da jih razdelite na več pramen. Več kot imate las, na več pramen jih bo treba razdeliti. Pri tem upoštevajte tudi, kakšne kodre si želite ustvariti. Za valovite kodre bo treba manj pramen kot za drobne. Načeloma ne boste zgrešile, če lase razdelite na približno 2,5 centimetra široke pramene.

3. Nakodrajte vsak pramen

Kodralnik dobro segrejte in okoli njega navijte vsak pramen posebej. Pazite, da boste okoli njega ovili celotno dolžino pramena, vse do elastike. Neubogljive lase, ki se težko kodrajo, poškropite z lakom za lase in jih šele nato začnite ovijati na kodralnik. Ponovite z vsakim pramenom.

4. Razpustite si čop in lase nežno razčešite

Ko so vsa pramena nakodrana, previdno odstranite elastiko in lase razpustite. Narahlo stresite z glavo in s prsti po potrebi prerazporedite lase, jih nekoliko razmršite ali zelo na rahlo počešite, lahko kar s prsti, nikakor pa ne s krtačo ali glavnikom z gostimi zobci.

5. Pričesko utrdite

Ko ste ustvarile kodre, s katerimi ste zadovoljne, jih je treba utrditi. Nanje nanesite lak za lase, ki bo pomagal ne le držati pričesko na mestu, ampak bo poskrbel tudi za večji volumen las. Tega boste dosegle tako, da glavo obrnete navzdol in lak poškropite neposredno pri koreninah las. Zravnajte se in lase poškropite še po vrhu. Končano.

Avtorica: B. K. P.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)