Frizerske napake, zaradi katerih si videti starejša

Če ti je pričeska pristajala, ko si bila v srednji šoli, še ne pomeni, da ti bo tudi 15 let kasneje.

13.10.2017 ob 9:20

priceske_micna_nova_usnplass.jpg

Le kdo si ne želi lepe pričeske? A kot te lahko lepa pričeska pomladi, doda samozavest in polepša, te lahko tudi močno postara in če je neurejena, pusti napačen vtis o tebi. Da bi bila tvoja pričeska v trendu in urejena, ni potrebno, da vsak teden zaviješ k frizerju. Obstaja nekaj povsem preprostih nasvetov in trikov, s katerimi lahko doma rešiš tudi največje napake in katastrofe. Kako, so za spletno stran The List razkrili priznani frizerji.

1. Lasje, ki segajo do konca hrbta

Žal je tako, da dolgi lasje ne pristajajo vsem. Strokovnjaki so prepričani, da predolgi lasje celo postarajo žensko. "Ko lasje segajo do konca reber, te v trenutku postarajo," pravi stilist slavnih Mitch Stone in dodaja, da je najbolj univerzalna pričeska dolgi paž.

Če se vseeno ne želiš posloviti od svojih dolgih las, pazi, da lasje spredaj niso krajši od tistih zadaj. "Običajno, so takšne pričeske za časom," je dejala Judy McGuinness, stilistka v newyorškem salonu.

2. Napačna dolžina

Iskanje prave dolžine za tvojo obliko obraza, je lahko dolgotrajno. Preden se odločiš za drastično spremembo, se posvetuj s svojim stilistom.

Ne pozabi tudi, da se las skozi leta spreminja. Ko se staramo, postajajo tanjši, zato bi bilo smiselno, da pričesko skrajšaš. A previdno, pričeske, pri katerih so lasje ravno postriženi in enake dolžine, žensko postarajo. Stilisti zato priporočajo, da posežete po oblikovalcu las in si ustvarite dinamično pričesko.

3. Enako pričesko nosiš že 10 let

Ena izmed velikih napak, ki jih delajo ženske je tudi ta, da nikoli ne spremenijo svoje pričeske. Zelo pomembno je, da se tako kot ti, razvija tudi tvoja pričeska. "Že res, da se običajno vse vrne v modo, a nikoli na enak način," dodaja Marissa Villa, ambasadorka šova Sam Villa.

4. Previdno pri barvanju

Temne barve postarajo, to je dejstvo. "Barva las mora pristajati vašemu odtenku kože," pojasnjuje Villa. "Če je vaša koža svetla, črna nikakor ni prava izbira. Vedno je dobro, da kombinirate več barv, saj se s tem pričeski doda globino, dimenzije in volumen," pravi koloristka slavnih Kelly Cardenas in dodaja, ne glede na to, kakšna je naravna barva las, je pomembno tudi to, kako se pramene nanese. "Naj jih vaš stilist nanese tako, da bo uokviril vaš obraz." Mitch Stone pa pravi, da ni potrebe po tem, da slepo sledimo vsem trendom, na katere danes prisega mlada generacija. Svojim strankam svetuje tudi, naj se držijo klasičnih in nežnejših odtenkov, saj temnejši takoj dodajo leto ali dve.

5. Kje je prečka?

Izjemno pomembno je, kje stoji vaša prečka. Prečka na sredini ne pristaja vsakemu obraz. V nekaterih primerih obrazu odvzame kakšno leto tudi frfru.

6. Preveč volumna

Čeprav je včasih dodajanje volumna nujno, pretiravanje nikakor ni na mestu. Z leti se naši lasje tanjšajo, mnoge ženske pa prav zato pretiravajo z dodajanjem volumna. Solastnik salona Mizu v New Yorku Damian Santiago opaža, da stranke pogosto dodajajo volumen na povsem napačnih mestih. "Starejše stranke pogosto mislijo, da ga morajo dodajati v višino, a v resnici takšne pričesk še postarajo."

7. Naj ne bodo preveč ravni

Tako kot je lahko velika napaka preveč volumna, je lahko nerodno tudi, če ga ni nič in lasje dolgočasno in ravno padajo.

"Mnoge ženske in moški z dolgimi lasmi so nepotrebno postarani, ker dovolijo, da njihovi lasje prosto padajo na njihov obraz. Nekateri jih še polikajo," pravi vodja londonske šole za ličenje Murat Evin. Dodaja, da je ključno, da pred sušenjem na lase nanesemo mousse ali kakšen podoben preparat. "Če niste posebej ponosni na svoje ličnice, nos ali brado, s takšno pričesko svojemu obrazu ne delate pretirano velike usluge. A vseeno pazite, da las ne obtežite preveč."

priceska_micna_unsplash.jpg

8. Napačen šampon

Ja, tudi šampon je lahko kriv, da vaša pričeska ne stoji, tako kot bi želeli. Šamponi za normalen tip las, niso najbolj primerni, še posebej pa so za šampone občutljivi tanki in sivi lasje. Marissa Villa celo dodaja, da bi morali biti lasje z leti vsaj enkrat na teden biti deležni obnovitvene maske.

9. Poskrbite za njihovo zdravje

Razcepljene in poškodovane konice niso samo neprivlačne, temveč lahko tudi postarajo. Izredno pomembno je, da skrbite za zdravje svojih las in jim namenjate ustrezno nego. "Če opazite, da se vaše konice cepijo ali lomijo, je čas, da obiščete frizerja," dodaja Villa.

10. Ne pretiravajte z dodatki

Pogosto, ko želimo mladostno pričesko, posežemo le po elastiki, sponkah za lase ali lasnicah. A resnica je takšna, da lahko s takšnimi dodatki delujemo precej starejše. Modna stilistka Dina Scherer pravi, da vsi ti dodatki pritegujejo preveč pozornosti. Če vas dolgi lasje motijo, jih najbolj enostavno spnite v navaden čop. "Čop spnite na zatilju in ga ob straneh nekoliko razmršite. Veliko bolj elegantni in mladostni boste videti."

11. Da ne boš videti smešno

Pričeska, ki pristaja 20- in 30-letnici, nikakor ne bo pristajala tudi 40- ali 50-letnici. Visok čop ali fige ob straneh so videti na mladih dekletih zabavno, medtem ko so pri starejših naravnost smešne, pravi stilistka Dina Scherer.

12. Pričeska naj odraža tvoj življenjski stil

Tako kot se z leti spreminja tvoj življenjski stil, tako bi se morala spreminjati tudi pričeska. Še posebej, če si v kratkem spremenila svojo karierno pot, je primerno, da temu prilagodiš tudi svoj stil, če ta ni več primeren.

Avtrorica: P. Pa. 
Foto: Unsplash


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)