Stevo o tem, kako imamo lahko prav vsak dan popolno pričesko

Vsak dan popolna pričeska je uresničljiva. Zahteva pa nekaj truda.

12.1.2017 ob 7:30

priceska_micna_naslovna.jpg

Nobena umetnost ni zablesteti po obisku frizerja ali če si znamo sami ustvariti večerno pričesko, je pa prava umetnost imeti odlično frizuro prav vsak dan, ko gremo v službo, šolo ali na klepet s prijateljicami. Kako imeti prav vsak trenutek super pričesko oziroma kakšni so predpogoji, da vsak dan zablestimo? Za mnenje smo vprašali frizerskega mojstra Steva Pavloviča.

Osnovni korak do lepih las je zagotovo nega. Pavlovič priporoča uporabo kvalitetnih šamponov in balzamov, nikakor pa ne smemo pozabiti na maske. »Uporaba nekvalitetnih šamponov in balzamov, ki le očistijo lase, ne dajejo pa jim dodatne vlage in proteinov, keratina in drugih hranljivo-vlažilnih snovi, ki jih lasje potrebujejo,« med pogostimi napakami izpostavi Stevo Pavlovič . Neuporaba maske za lase, ki prodre v globino lasu in učinkovito vrača vlago lasem, je tudi ena izmed napak, ki jih ženske počno. »V zdravem lasu je od 10-15% vlage, ki se zaradi zunanjih vplivov nenehno zmanjšuje, zato je potrebno lasem dodajati vlažila in vsebino, ki znotraj obnavlja strukturo las,« svetuje Stevo.

Poleg kvalitetnih balzamov, šamponov in mask, frizer priporoča tudi dobre barve za lase. »Z barvanjem doma in uporabo slabih barv ženske delajo veliko škodo svojim lasem.«

priceska_micna.jpg

PREBERITE še // Kdaj uporabiti katero krtačo

Pri negi moramo biti previdni tudi pri sušenju. »Škodljivo je lase močno brisati z brisačo, saj so po umivanju še posebno občutljivi na poškodbe ovojnice ali 'cuticule''. Neprimerno je lase sušiti z zelo vročim sušilcem, ker tako lase dodatno izsušujemo. Poleti ni priporočljivo izpostavljanje močnemu soncu, po kopanju v morju pa moramo lase umiti z vodo, da odstranimo sol, ki izsušuje in poškoduje lase,« pove Pavlović in doda, da je pomembna tudi izbira krtače. Priporoča kvalitetnejše krtače iz naravnih ščetin.

cop_micna.jpg

In urejanje pričeske? Stevo odsvetuje nošenja čopa, saj je po njegovem mnenju rešitev le, ko nimamo sveže umitih las. »Torej bolj kot izhod v sili.«

»Meni je ženska neprimerno bolj privlačna in ženstvena s spuščenimi lasmi. Za to morajo lasje biti lepo postriženi, da s striženjem dobimo lepo obliko,« zaključi.

Avtorica: Da. M. 
Foto: Unsplash


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)