Franko Bajc o svoji lepotni rutini: "Tega od žensk ne moremo pričakovati, če ne začnemo pri sebi"

Ljubljenec ženskih src Franko Bajc nam je odprl vrata svoje kopalnice, kjer smo lahko pokukali v njegov vsakodnevni lepotni ritual.

6.6.2019 ob 4:11

franko_bajc_lepotna_rutina.jpg

Franko Bajc, 23-letnik iz Ajdovščine, ki je Slovenijo, predvsem pa Slovenke, navdušil s svojimi plesnimi gibi, je športnik po duši. Skrb za telo in zdrav način življenja mu nista tuja, kar se vidi že na daleč.

V intervjuju smo ga tokrat zaslišali o njegovi lepotni rutini ...

Nega in skrb za telo vam nista tuja, pa vseeno, kje na listi prioritet je za vas uporaba moške kozmetike?

Zame se moška urejenost in vse, kar je s tem povezano, začne v kopalnici. Ne bi mogel reči, kam na listo prioritet bi jo postavil, definitivno pa želim začeti in končati dan urejen, zato imam vse, kar potrebujem, vedno s sabo.


Splošni stereotipi nakazujejo, da je kozmetika v večini domena nežnejšega spola, pa vendar opazite med svojimi prijatelji, da so tudi moški veliko bolj osveščeni o lepotnih trendih?


Mislim, da si večina moških v ženski družbi želi biti urejena in da so sodobni moški po večini dobro obveščeni o tem, le malo pa jih o tem govori.

Trend, da moški (ne glede na starost) v kopalnici opravijo le osnovne higineske potrebe, je že zdavnaj preteklost. Kako poteka vaš jutranji in večerni ritual v kopalnici? Koliko časa običajno?

Se strinjam. Pri meni je to v večini odvisno od situacije, zadnje čase imam zelo nepredvidljiv urnik, pa mogoče ne opravljam teh stvari tako rutinsko. Zjutraj se mi velikokrat mudi. Si pa, če je le mogoče, vzamem vsaj 20 minut, mogoče še kakšno minuto več pred spanjem. Sicer rutino začnem s tuširanjem zjutraj in zvečer.


Brez katerih kozmetičnih izdelkov za nego telesa si ne predstavljate svojega vsakdana?


Navajen sem preživeti tudi brez ničesar. (smeh) Definitivno pa je nepogrešljiv dodatek k mojim osnovnim izdelkom krema za roke in obraz, vazelin, ustna vodica in gel za lase. Poskušam uporabljati čimbolj naravne proizvode. Vsake toliko mogoče kakšen piling.


Vas je pred kratkim kakšna kozmetika še posebej navdušila?

Trenutno sem navdušen nad kozmetiko Seinz, zato ne mine dan, ko je ne bi vključil v svojo vsakodnevno rutino. Kot zagrizen športnik sem zelo aktiven, posledično mora biti tudi higiena vedno na vrhu mojih prioritet. Šampon in dezodorant iz njihove linije tako vedno nosim v svoji športni torbi, ne glede, kam me pot zanese.

Lepotna industrija poudarja, predvsem pri ženskah, da je potrebno za lep in zdrav videz začeti skrbeti že zelo zgodaj. Menite, da je tudi pri moških tako?

Zagotovo se strinjam, kasneje mislim, da ni ravno neke poti nazaj. Tem mlajši začneš, tem mlajšega se ohranjaš, sem pa vseeno mnenja, da ima vse svoje meje.


Kakšen bi bil vaš poziv moškim, da naj se bolj posvetijo telesni negi in da stara pravila naših dedkov, da sta za čiščenje dovolj le voda in po britju toaletna vodica, ne veljajo več?


Sem mnenja, da vsak zase ve, kaj mu najbolj ustreza, mogoče je za nekatere še zmeraj dovolj le voda. Gre tudi za samo počutje, vsak bi se rad počutil dobro v svoji koži in to je eden izmed prvih korakov proti temu. Naj pa imajo v mislih tudi to, da si nas večina moških želi poleg sebe lepo urejeno žensko, in tega od nje ne moremo pričakovati, če ne začnemo pri sebi.

Pripravila: S. S.
Foto: Urban Urbanc

Preberite še: 7 težav z intimnim zdravjem, ki jih ne smete spregledati ali pa: Najboljši nasveti za intimno nego

Priporočamo tudi: Ikea poustvarila slavne televizijske dnevne sobe


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)