Dejstvo: Tako se pravilno nanaša parfum!

Čeprav večina potem, ko nanese parfum, med seboj podrgne zapestji, to ni priporočljivo, saj dišava tako izgubi svojo učinkovitost.

2.7.2018 ob 3:53

pafrum_zapeste_roki_nohti_micna.jpg

Neštetokrat ste že videli in neštetokrat ste to že storili sami: potem, ko ste na zapestji nanesli izbrano dišavo, ste podrgnili eno ob drugo. To, na videz povsem neškodljivo in celo logično dejanje, pa vaši dišavni vodici ne dela ravno usluge. Nasprotno. Kaj se namreč tedaj zgodi? 

Prav je, da parfum nanašate na zapestja, saj je koža tam tanka in topla, kar okrepi dišavno noto. Drgnjenje zapestji eno ob drugo pa na žalost pospeši njegovo izhlapevanje. Poleg tega samo trenje poškoduje molekule v dišavi in posledica: spremenjen vonj. Sedaj imate odgovor na vprašanje, zakaj se vam zdi, da ta tedaj, ko jo povohate v steklenički, diši drugače kot potem, ko jo nanesete na kožo.

Tako bo bolje

Rahlo navlažite zapestja in še vlažna poškropite s parfumom ter počakajte, da se posuši na zraku. Lahko stopite še korak naprej: na polt nanesite vlažilni losjon brez vonja, nato pa čezenj poškropite dišavo. Bolj, kot bo polt navlažena, dlje vas bo parfum razvajal z zanj značilno noto.

Avtorica: M. FL., povzeto po pisanju portala Pure Wow
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)

Odgovori na vprašanje, zakaj seksamo vse manj (niso krivi le telefoni in družabna omrežja)