4 osnovna priporočila za nego kože

Nasveti, ki bi jih morali upoštevati vsi.

2.6.2018 ob 5:42

umivanje_obraza.jpg

Kolikokrat ste se že znašli v dilemi, kakšna ličila izbrati, da bi vaši polti zagotovili vse tisto, kar v resnici potrebuje, da bi ta bila videti zdrava, lepa in da bi z njimi prekrili vse drobne nepravilnosti? A kot je za Pop Sugar povedala umetnica ličenja Lennie Billy, med pestro ponudbo ni mogoče najti popolnega izdelka s čudežno močjo.

Ličila so namreč namenjena temu, da poudarijo lepoto, ne pa da ustvarijo novo podobo. Njen moto, kot pravi, se glasi, manj je več: "Vsaka ženska je lepa. In če iščete ličilo, ki bi zakrilo tisto, kar vam pri sebi ni všeč, se raje bolje spoznajte s svojo kožo. Osnovna nega polti je najpomembnejša pri rutini ličenja. Na kvalitetno platno je vedno lažje slikati," pravi strokovnjakinja. Da bi bila osnova kar najboljša, vsem svojim strankam priporoča sledeče:

Vlažite, vlažite, vlažite

Vaša koža, tako kot vsak drug organ, potrebuje primerno nego. Poskrbite, da ji nikoli ne bo zmanjkalo vlage, zato jo redno vlažite od prstov na nogah do obraza. Pri slednjem vlažilno kremo uporabite preden nanj nanesete ličila in potem, ko ta odstranite. Ne pozabite tudi na primeren zaščitni faktor. Tega prilagajajte vašim aktivnostim in količini teh na prostem. Če veliko časa preživite na svežem zraku, naj znaša vsaj trideset, v kolikor večino časa preždite v zaprtih prostorih, je ta lahko nižji, a ne nižji od 15. In pijte veliko vode. Brez primernega vnosa tekočine koža ne bo dobila dovolj vlage ne glede na to, kakšno kremo uporabljate.

koza_micna.jpg

NE SPREGLEJTE // Kako vemo, katera je najboljša vlažilna krema za našo kožo na obrazu?

Negovalno rutino prilagodite potrebam polti

Obstaja nekaj produktov, ki so v negovalni rutini obvezni. Zlasti, če vsak dan uporabljate ličila: odstranjevalec ličil, čistilni tonik in vlažilna krema. Pri izbiri teh upoštevajte tip vaše polti. "Če vam preglavice povzročajo ekstremno suha polt, rdečica, akne in podobne kožne težave, se glede tega, kateri izdelek bi bil najprimernejši za vas, posvetujte s kozmetičarko ali dermatologom," priporoča mojstrica ličenja.

Vedno odstranjujte ličila

Ne glede na to, kako pozno pridete domov, kako utrujeni ali celo bolni ste, tudi, kadar ne spite doma, vedno redno in dosledno zvečer z obraza odstranite vsa ličila. Koža mora ponoči dihati, skozi pore se tedaj izločajo odvečne snovi in kadar so poti prekrite z ličili, so ti procesi ovirani, posledično se pore zamašijo in nastanejo mozolji. Prav tako se zaradi nedoslednosti hitreje pojavijo gube in dovzetnejši ste za kožne madeže. 

Koži vsaj en dan omogočite počitek

Kar pomeni, da je ne prekrivajo vsak dan ličila. Čeprav se vam zdi misel na to, da bi od doma odšli brez njih, vse prej kot prijetna, verjemite, na dolgi rok to polti koristi. Vsaj enkrat na teden ali na dva tedna nanjo nanesite naravno negovalno masko in ji privoščite piling ter ji omogočite, da se spočije od vseh kemičnih snovi, ki jih z ličili nanašate nanjo. Zagotovite ji več kot zaslužen odmor.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)