15 sekundni trik za čudovito sijočo kožo

Nanj prisegata tudi Kate Moss in Karlie Kloss.

27.12.2017 ob 6:15

obraz_micna.jpg

Je povsem brezplačna in po zagotovilih znanih imen s svetovne estrade več kot učinkovita. Nanjo je prisegala že legendarna Joan Crawford, med drugimi pa ji sledita tudi Kate Moss in Karlie Kloss. Gre za nego obraza z ledeno vodo. 

Kaj to pomeni in kako deluje?

Opozorilo: zadeva ni ravno prijetna. Kajti ključ do uspeha je, da svoj obraz ledeno mrzli vodi, lahko pod curkom ali v umivalniku, izpostavljate vsaj 15 sekund ter po nekaj sekundah predaha ponovite vajo. Za najboljše rezultate to ponavljajte približno deset do dvajset minut.

Dolgotrajno?

Da. A rezultati vas bodo po mnenju zvezdnic zagotovo navdušili. Kajti s tem boste spodbudili pretok krvi v koži, prav tako se bodo skrčile v njej prisotne drobne kapilare in znebili se boste tiste zoprne rdečice, ki jo običajno skrivate s pudrom. A ne samo to, po sedmih dneh takšne nege se bodo na koži zmanjšala vnetja, okrepil pa se bo vaš imunski sistem.

"Mrzla voda je odlična za kožo. Že s tem, ko jo za kratek čas osvežite z ledenim pljuskom, postane bolj sijoča," se strinjajo strokovnjaki s področja nege polti, med njimi Kay Greveson in dodaja, da se bodo pod vplivom mrzle vode skrčile tudi pore, s tem pa se bosta izboljšala tako tekstura kot videz polti.

Ko boste torej v kopalnici naslednjič skrbeli za svoj obraz, mu privoščite pravo polarno razvajanje. Ne bo vam žal.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)