Kako misli in telo pripraviti na analni seks

V kolikor razmišljate o tem, da bi se spoznali z analnim seksom, se nanj psihično in fizično pripravite.

1.6.2019 ob 4:39

par_seksi_micna.jpg

Prvo srečanje z analnim seksom je lahko nekoliko strašljivo. A v resnici se morate nanj, tako kot na vsak spolni odnos, le dobro pripraviti. Priprava in komunikacija sta ključ do zadovoljujoče tovrstne spolne izkušnje, kako poskrbeti zanjo pa svetuje Womans Health.

Podučite se

Ker velja analni seks za nekakšen tabu in okoli njega kroži veliko mitov ter neresnic, predstavlja svojevrstno uganko in dejstvo je, da tisto, česar ne poznamo, v nas zbuja strah.

Prvi korak je torej poduk. Poiščite verodostojne informacije o vsemu, kar je povezano z njim: o občutkih, higieni, varnosti in tudi o tem, kako se nanj odziva telo.


Pogovorite se s partnerjem

Konsenz je ključ pri vsakem, tudi pri tem spolnem odnosu. Oba s partnerjem morata biti prepričana, da ga res želita spoznati in se pogovoriti o tem, kaj od njega pričakujeta. Kakršna koli oblika prisile ali pogojevanja nista sprejemljivi.


Poskrbite za pravo vzdušje

Poskrbite za varno in prijetno okolje, ne izvajajte nase ali na partnerja pritiska in ne počnita ničesar, na kar še nista pripravljena.

Sproščenost, udobje, ugodje, zaupanje ter pripravljenost bodo obema pričarali najboljšo izkušnjo.


Začnite sami

Masturbacija je pomemben korak pri spoznavanju vaše vagine in prepoznavanju občutkov, ki jih stimulacija tega dela telesa nudi, enako velja za anus.

Sami lahko eksperimentirate z različnimi oblikami ter intenzitetami dotikanja, lahko si pomagate s temu namenjenimi spolnimi igračkami ter tako pripravite analno odprtino na prvo srečanje z njegovimi prsti in penisom. Izkoristite analne kroglice, ki so odličen pripomoček za tovrstno masturbacijo. Začnite z manjšimi in počasi prehajajte na večje.

Vedno, vedno uporabljajte veliko lubrikanta. Anus, za razliko od vagine, nima lastne sposobnosti vlaženja, zato potrebuje malo pomoči. Pozor: če uporabljate igračke iz silikona, izberite lubrikant na vodni osnovi.


Poskrbite za higieno

Neredko je prisotno prepričanje, da je analni seks umazan, vendar je le malo verjetnosti, da bi pri njem prišli v stik z blatom. V kolikor pa se to vendarle zgodi, bo zadrega manjša, če boste nanjo pripravljeni.


Začnita počasi

Tako, kot ste počasi začeli sami, naj igra tudi partner: naj začne z zunanjo stimulacijo, s prsti ali manjšimi analnimi igračkami. Tudi, ko je anus pripravljen na večji zalogaj, naglica ni na mestu.

Ko do penetracije vendarle pride, naj bo potrpežljiv, vi pa mu z besedami ali drugače nakazujte, kakšni občutki vas prevevajo in kdaj je morda prehiter ter nehote prehiteva vaše misli in telo.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Priporočamo tudi: Vse o analni predigri Ali pa: Deset njegovih skrivnosti o analnem seksu

Preberite tudi: Desetkrat ne za analni seks


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)