Kako joga izboljša spolno življenje

Joga ne vpliva pozitivno le na fizično in mentalno zdravje, temveč pripomore tudi k boljšemu spolnemu življenju

8.4.2019 ob 4:04

moski_zenska_par_cutnost.jpg

Joga je priljubljena oblika vadbe, saj zagotavlja sproščanje, izboljšuje gibčnost telesa in vpliva tako na psihično kot fizično zdravje. A njeni pozitivni učinki se tu ne končajo. Kajti pripomore tudi k boljšemu seksu. Kako in zakaj, pojasnjuje Your Tango.

Med jogo so dejavne vse mišice telesa

Kar pomeni, da tudi tiste medeničnega dna ne počivajo. Obstaja veliko položajev, med katerimi so dejavne mišice, ki jih sicer krepite s keglovimi vajami.

Močne mišice medeničnega dna lajšajo doseganje orgazma in okrepijo občutke med njim. Povedano preprosto, pozitivno vplivajo na spolno zadovoljstvo.


Zagotavlja samozavest

Na prvi pogled joga ni videti naporna vadba. A tisti, ki jo redno izvajajo, vedo, da tudi na videz preprosti položaji zahtevajo nemalo napora in se med njimi znatno krepijo mišice, zato pripomorejo k vitkejši postavi in lepo oblikovanem telesu, vse to pa nedvomno pozitivno vpliva na samozavest, ki je en ključnih elementov dobrega seksa. 


Zagotavlja gibčno telo

Za gibčno telo je v postelji le nebo meja in joga povečuje fleksibilnost. Spolne poze, ki se vam morda zdijo neizvedljive, bodo prav po njeni zaslugi lahko postale del vajinega spolnega repertoarja. Če sta se seveda pripravljena poglobiti vanje in razširiti svoje spolne prakse.


Navdaja z energijo

Če ste pogosto utrujeni in malodušni najbrž tedaj, ko pade noč, niste najbolj naklonjeni seksu. Tudi v tem primeru lahko rešitev predstavlja joga.

Dejstvo je, da je večina v sodobnem času preobremenjena in zaradi norega življenjskega ritma izčrpana. Tu so še pomanjkanje spanja in neprimerna prehrana, prav joga pa ne samo, da pomirja in telo navdaja z novo življenjsko močjo, temveč spodbuja tudi zdrav način življenja na sploh ter s tem pozitivno vpliva na zdravje, počutje, libido in sam seks.


Blaži menstrualne težave

Nihče vam ne more zameriti, če v dneh, ko ste razdražljivi, vas pestijo krči in se počutite napihnjeni, zavračate seks. Prav tako vam tedaj ne pride misel vadba, a joga lahko pri tem pomaga.

Kajti z njo je mogoče ublažiti nihanja razpoloženja in tudi menstrualne krče, vedite pa, da boste za te učinke morali jogo obiskovati vsaj nekaj mesecev. Res predstavlja rešitev, a ne instantne, potrebne bo malo vztrajnosti.

Ko bodo menstrualne in predmenstrualne težave manj izrazite, bo libido višji. Tudi v tistih dneh.


Krepi koncentracijo in s tem užitke v seksu

Saj veste, kako gre: sredi vročega dejanja vam misli nenadoma zbežijo na vse, kar vas še čaka, na to, kako je videti vaš trebuh in na to, če ste morda preglasni. Nenadoma se ne morete več posvečati zgolj tistemu, kar vam trenutno prinaša užitke, orgazem pa se vse bolj odmika.

Joga je vadba, s katero je mogoče okrepiti koncentracijo, se naučiti obvladovati misli in jih usmerjati v trenutna dejanja. V konkretnem primeru v sam spolni odnos.

Na splošno bi lahko rekli, da joga pripomore k sproščanju, koncentraciji, gibčnosti in povezuje misli ter telo. Vse to pa pri seksu še kako pride prav.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: To je ključna lastnost žensk, ki se jih moških bojijo ali pa Moški so spregovorili: tako prepoznamo žensko, ki je dobra v postelji

Priporočamo tudi: Tega močne ženske nikoli ne bi storile za moškega (in za nikogar drugega)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)