Kaj povprečen seks spremeni v odličnega

Med povprečnim in odličnim seksom je velika razlika.

30.5.2020 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Kaj povprečen seks spremeni v odličnega

"Seks ni vedno izjemen. Celo s partnerjem, s katerim čutimo res močno povezavo, je velikokrat povprečen," je za Cosmopolitan povedala strokovnjakinja za razmerja Annabelle Knight in opozorila, da je nerealno pričakovati, da bo vsak spolni odnos pripeljal do velikega ognjemeta, kar pa ne pomeni, da ni treba vseh moči uperiti v to, da bi bilo kar največ seans izjemnih. "Tako kot to velja za druga področja življenja, je tudi, ko gre za intimni akt, treba razvijati tehnike in iskati poti, ki celotno izkušnjo izboljšajo."

Za vse, ki se z njo strinjajo in niso zadovoljni s povprečjem pa takole niza načine, ki lahko vsak, ali vsaj večino spolnih odnosov, iz povprečja dvignejo v popolnost.

Zapomnite si, možgani so najpomembnejši spolni organ

"Dejstvo je, da je najboljši seks tisti, ki se zgodi ob globoki povezavi s partnerjem. Celo več moških (48 odstotkov) kot žensk (39 odstotkov), ki so sodelovali v nedavni anketi britanskega podjetja za izdelavo in prodajo spolnih igračk Lovehoney je povedalo, da sta ljubezen in popolna predanost prva pogoja za doseganje spolnega zadovoljstva," je povedala Knightova.

Zakaj? Odgovor na to vprašanje je po prepričanju poznavalke jasen: "Ker smo ob nekom, ki ga dobro poznamo in mu zaupamo, res lahko povsem sproščeni in neobremenjeni."

 

Komunikacija je res pomembna

"Torej, sta v razmerju, drug drugemu sta predana in kemije ne moreta zanikati, seks pa še vedno ni izjemen in sprašujete se, kje je srž težave. Odgovor je kot na dlani: komunikacija najbrž ne govori dobremu seksu v prid. Rešitev pa prav tako: edini način, da boste v postelji dobili tisto, kar pričakujete in potrebujete je, da odkrito izrazite svoje želje in pričakovanja," meni Knigtova in polaga na srce:

"Povejte, kaj vas vzburja, kaj vam je všeč in kaj vam ni. Ter seveda dovolite tudi partnerju izraziti svoje občutke, želje, pričakovanja. Konstruktivna komunikacija ter vzajemno upoštevanjeje sta nedvomno nepogrešljiva koraka pri doseganju spolnega zadovoljstva."

Vse je v raznolikosti

"Če bi vsak dan jedli isto hrano, bi se je, ne glede na to, kako všeč vam je, hitro naveličali. In pri seksu ni nič drugače," nadalje navaja Annabelle ter opozarja:

"Vse preveč je parov, ki se ujamejo v rutino, rutina pa žal ne pripomore k odličnemu seksu. Zato si dovolita premikati meje ter se ne bojta novosti v smislu tehnik in poz, lokaciji, igric, fantazij in vsega, kar v posteljo prinese raznolikost ter s tem pripomore k izjemnemu spolnemu odnosu."

Ohranite realna pričakovanja

"Še ena pomembna postavka: le redki so pari, ki vedno okušajo seks v presežkih. Včasih je ta povprečen, včasih slab ter včasih res fantastičen. Celo pari, ki se lahko pohvalijo z zavidljivim spolnim življenjem priznavajo, da so le nekje tri od desetih seans nadpovprečno dobre.

In ko do njih pride, uživajte v njih, a hkrati cenite tiste, ki so bolj medle. Nerealna pričakovanja o vselej fantastičnem odnosu sicer kaj lahko ubijejo voljo po iskanju drugačnih poti do spolne potešitve, ki so, kot rečeno, en od pogojev za izjemen seks," opozarja Annabelle.

Izkoristite igračke

Ideja, da lahko vse pripadnice nežnejšega spola orgazem doživijo že zgolj s penetracijo, je škodljiv mit, zaradi katerega so mnoge oropane užitka.

"Za večino žensk sama penetracija ni dovolj. Kar sedem od desetih dam potrebuje dodatno stimulacijo klitorisa. Posledica tega je dejstvo, da moški v povprečju trikrat pogosteje doživljajo vrhunec, kot njihove partnerke. Zato pozabite na ta mit in pot do njenega užitka odprite tudi s temu namenjenimi igračkami.

Obstajajo čudoviti pripomočki za stimulacijo klitorisa, ki znatno povišajo možnost za njen spolni višek ter več zadovoljstva v posteljo prinašajo obema partnerjema."

Poljubi so ključ

"Veliko parov podcenjuje pomen poljubov, kar je škoda, saj so poljubi idealni za grajenje intime in so nedvomno eno najpomembnejših dejanj pred in med samim seksom, ki nikoli ne bi smelo ostati zapostavljeno.

Pa naj gre za nežne, čutne ali globoke strastne poljube," še eno pot do odlične spolne izkušnje navaja Knightova.

Mokro je vedno boljše

"Še eno zmotno prepričanje, ki krati spolne užitke je, da mlajše ženske ne potrebujejo dodatnega lubrikanta, saj naj bi njihova nožnica za vlažnost tam spodaj povsem dostojno skrbela sama. A tudi to je daleč od resnice," opozarja seksologinja in dodaja:

"Uporaba dodatnega lubrikanta ne samo, da je zabavna, seks z njim je vselej prijeten in v kolikor nožnica iz katerega koli razloga ni dovolj vlažna, manj boleč. Zato brez zadrege uporabite lubrikant in tudi z njegovo pomočjo dober seks spremenite v odličnega."

Preberite še: Sporočilo prevarane: Šest brutalnih dejstev za ljubico mojega soproga

Morda vas zanima tudi: Šest zabavnih seksi poz, ki iz spalnice preženejo dolgočasje


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)