Pozor! 10. maja nastopi močan retrogradni Merkur (najbolj bo vplival na te 4 znake)

Bliža se močan retrogradni Merkur, ki bo najbolj vplival na štiri astrološke znake.

6.5.2022 ob 8:41 | Foto: Teo Lazarev/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Pozor! 10. maja nastopi močan retrogradni Merkur (najbolj bo vplival na te 4 znake)

10. maja bo nastopilo obdobje retrogradnega Merkurja, ki bo trajalo vse do 3. junija. Retrogradnost tega planeta, ki opisuje njegovo navidezno gibanje nazaj, praviloma ne pomeni nič dobrega.

V tem času namreč pogosteje, kot sicer prihaja do nerazumevanja v komunikaciji, do prepirov, do odpovedi pomembnih dogodkov, tehnoloških okvar, do zamud v prometu. Velikokrat se zgodi, da v tem času sprejemamo nepremišljene odločitve, ki jih kasneje neredko obžalujemo. Prihajajoča retrogradnost Merkurja bo negativno vplivala še na finančno stanje, na samopodobo in samozavest. 

Nemogoče se je obdobju izogniti, je pa dobro biti nanj pripravljen. Tudi z varnostnimi kopijami pomembnih map na računalnikih, s strpnostjo in s premišljenostjo pri pomembnih življenjskih korakih. Če je le mogoče, je z njimi bolje počakati, da se zadeve na nebu postavijo v običajne tirnice.

Retrogradnost Merkurja vpliva na domala vse, kar se dogaja na Zemlji in na vsakega posameznika, najbolj pa bodo v času, ko se bo planet vzvratno gibal v znamenju dvojčka in bika, za njegovo delovanje dovzetni štirje znaki, ki jim mondo.rs priporoča posebno previdnost.

Bik

Za bike bodo zadeve v obdobju retrogradnega Merkurja posebej zapletene. Zlasti bo vplivalo na njihovo finančno stanje, zato se rojenim v tem znaku priporoča premišljenost glede izdatkov.

Če ste rojeni v ozvezdju bika, torej dobro premislite, kako in za kaj boste zapravljali svoj denar ter tudi energijo.

Merkur bo namreč najbolj vplival na vašo prvo hišo, ki je povezana s finančnim področjem in varnostjo.  Pazite na svoje potrošniške navade, naj vas ne zapeljejo na videz donosne naložbe in ne podajajte se v brezglave nakupe. Z večjimi izdatki raje počakajte, da Merkur spremeni smer potovanja.

V drugi polovici njegove retrogradnosti bo Merkur bolj vplival na vašo identiteto in podobo o sebi. Pazite, da se ne ujamete v negativne misli in občutke, potrudite se več pozornosti posvečati pozitivnim stvarem in delujte v smeri pozitivne afirmacije.

Dvojček

Dvojčki, pripravite se na morebitno eksistencialno krizo. Retrogradni Merkur se bo dolgo zadrževal v vašem znaku, kar bo lahko pripeljalo do tega, da boste dvomili o svojem namenu in smislu. Nikar ne dopustite, da bi morebitne negativne misli preveč vplivale na vaše delovanje in bi zatrle vaš pozitivi duh.

V obdobju navideznega gibanja nazaj boste posebej ranljivi in občutljivi za prevare. Besede in dejanja drugih, ki jih običajno sploh ne bi opazili, vas bodo lahko močno prizadele.

S prehodom Merkurja v ozvezdje bika boste potrebovali več druženja in stikov z okolico. To bo čas, da se osredotočite na družabno življenje in si povrnete v prvem obdobju izgubljeno samozavest.

Devica

Devicam se toplo priporoča, da se v obdobju retrogradnega Merkurja odpovedo družabnim omrežjem. V tem času se boste namreč veliko posvečali vaši zunanji podobi in se obremenjevali s tem, kako vas vidijo drugi, vsak napačen korak bi zato lahko izzval kaos v vašem družabnem življenju.

Ker so napačni koraki v času retrogradnega Merkurja prej pravilo kot izjema in ker boste posebej občutljivi za komentarje in pripombe je najbolje, da se od njih kar najbolj ogradite. Najlažje tako, da do 3. junija pozabite na tovrstne medije.

Retrogradni Merkur bo vplival tudi na vašo hišo filozofije, začeli boste dvomiti v vse, kar veste in ste se do sedaj naučili, zdelo se vam bo, da vam življene uhaja izpod nadzora in ta občutek bo zastrašujoč.

S prehodom Merkurja v ozvezdje bika boste začutili potrebo po begu iz ustaljene rutine, a čeprav vas bodo še tako vabila, se za časa njegove retrogradnosti raje izogibajte dolgim potovanjem.

Riba

Retrogradni Merkur bo najbolj vplival na vašo četrto hišo, torej na hišo doma in družine, tako da si lahko v naslednjih nekaj tednih obetate veliko nerazumevanja in drame. To tudi ni čas za selitev, nakup ali najem novega stanovanja. S tem povezane odločitve boste kasneje kaj lahko obžalovali.

Retrogradni Merkur bo vplival na vašo hišo komunikacije, prihajalo bo do nerazumevanja, zmede, sporov in napačnega tolmačenja informaciji.

Pogosto boste užaljeni in prizadeti, prav tako boste neredko obžalovali, da v preteklosti niste storili določenih korakov in boste morali nekatere stvari začenjati znova.

Preberite še: 12 zvezdnic, pri katerih se horoskop nedvomno ne moti

Morda vas zanima tudi: Horoskop: Prihaja apokalipsa in tako se nanjo pripravljajo astro znaki (zabavno branje)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)