Horoskop: Pet astroloških znakov, ki so vselej pripravljeni pomagati (in zato škodujejo sebi)

Včasih je treba reči ne in sebe postaviti na prvo mesto, kar pa, zlasti za rojene v nekaterih astroloških znakih, ni lahko.

2.1.2020 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Horoskop: Pet astroloških znakov, ki so vselej pripravljeni pomagati (in zato škodujejo sebi)

Eno je biti prijazen, nekaj povsem drugega pa se pustiti izkoriščati. Kajti ljudje hitro prepoznajo človeka, ki je preveč ustrežljiv in ne zna reči ne. Ter to njegovo šibkost izkoristijo sebi v prid.

Včasih je treba reči ne in sebe postaviti na prvo mesto. Največ težav pri tem pa imajo rojeni v astroloških znakih, ki jih takole navaja Your Tango.

Kozorog

Kozorog noče nikogar pustiti na cedilu, zato ugodi prošnjam tudi tedaj, ko je že tako na tesnem s časom in energijo. S tem ko sprejema vedno nove naloge pa seznam opravil, ki ga čakajo, postaja vse daljši in daljši.

In več, ko je na njem alinej, pod večjim stresom je rojen nekdo v tem znaku, ki bi vsekakor moral včasih reči tudi ne ter na prvo mesto postaviti sebe.

 

Dvojček

Dvojček se trudi, da bi vsem ugajal in da bi vsakogar osrečil. Kar pomeni, da praktično ne zmore reči ne. Ne glede na to, s kakšno prošnjo se nekdo zateče k njemu. Posledično si nalaga vedno nove naloge, ki jih je preveč, zato jim ni kos ter v očeh drugih izpade nezanesljiv. Kajti roko na srce, le težko bi en človek izpolnil vse tisto, kar dvojček obljubi širokemu krogu prijateljev, znancev in družinskih članov.

Res je njegov namen biti dober ter ustrežljiv, a zato, ker ne zna reči ne, izpade nezanesljiv. Čeprav to še zdaleč ni njegov namen. Njemu v resnici ni vseeno za druge, le ne zmore opraviti vsega, kar si nakoplje.

Tehtnica

Če tehtnica kaj sovraži, je to zavrniti prošnjo za pomoč ali uslugo in se prepirati. Zato se strinja z vsemi, je vselej pripravljena pomagati ter nikoli nikogar ne zavrne.

Skratka, ne zna reči ne in se postaviti zase, posledično se pogosto znajde v stiski, saj ji zmanjka časa ter energije, da bi ustregla vsem, zlasti pa sebi.

Oven

Res je, da oven premore ogromno energije in najbolj sovraži obdobja, ko se v njegovem življenju nič ne dogaja, a ker se drugi k njemu pogosto obrnejo po pomoč, se to le redko zgodi.

Nasprotno, on ima vedno na zalogi dovolj opravil. V resnici je teh toliko, da velikokrat pozabi poskrbeti zase.

Tudi zato, ker ne zna reči ne. On bo storil vse, da nekoga ne bi razočaral. Čeprav to pomeni, da si ne bo vzel niti toliko časa, da bi se dodobra najedel in naspal.

Riba

Rojeni v znameju rib preprosto hočejo pomagati. Kadar jih nekdo za nekaj prosi, ne pomišljajo in ne razmišljajo, temveč rečejo da. So nesebični in potrebe drugih vedno postavljajo pred svoje.

Vsekakor bi bilo bolje, če bi včasih odrekli pomoč in pomislili nase ter na svoje zdravje in počutje. A to je zanje res težko. Reči ne je vsekakor nekaj, česar bi se ribe morale naučiti. Sebi v prid.

Preberite še: Najbolj brano v 2019: Kolumne, ki so nam dale misliti

Morda vas zanima tudi: Horoskop: Šest astroloških znakov, ki jih rado zanese v ekstreme


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)