Zanimiva dejstva, ki jih še niste vedeli o princu Georgu in princesi Charlotte

Od trendov do ljubkih vzdevkov.

2.3.2018 ob 5:55

GettyImages-820233900.jpg

Soji medijskih luči in fotografski objektivi so ves čas uprti v britanski kraljevi par vojvodinjo Kate in princa Williama. Enake pozornosti, če ne še celo večje, pa sta deležna tudi njuna otroka princ George in princesa Charlotte. Mnogi so prepričani, da o njih vedo prav vse, saj britanski mediji vsakodnevno poročajo o vsakem njihovem koraku, a vendar, temu ni tako. Nekaj najbolj zanimivih razkrivajo na spletni strani Pure Wow.

Vojvodinja in njene težke nosečnosti

Jutranje slabosti so za vsako nosečnico eden izmed najbolj neprijetnih delov nosečnosti, a to, kar je že v prvih dveh nosečnostih, in tudi zdaj v tretji, preživljala Kate, je nekaj popolnoma drugega. Kate so v vseh treh nosečnostih namreč diagnosticirali hiperemezo (hyperemesis gravidarum), ki prizadene približno eno izmed stotih nosečnic. Zaradi hudega bruhanja, vrtoglavice in dehidracije je bila Kate v vsaki nosečnosti hospitalizirana.

ap.jpg

To si lahko dovoli le princ

Gotovo si večina ne zna niti predstavljati, kako je, če je tvoja babica kraljica Velike Britanije. Kraljica Elizabeta, ki deluje precej hladna in nedostopna, ima menda s svojima pravnukoma prav poseben odnos. Kate je v intervjuju za ITV razkrila, da je George pri dveh letih in pol kraljici nadel poseben vzdevek in sicer Gan Gan. Zanimiv vzdevek za babico pa je imel tudi Princ William, ki jo je kot otrok klical kar Gary.

gran.jpg

Charlotte lahko postane kraljica

Leta 2015 so na Otoku spremenili pravila in prav mogoče je, da bo princesa Charlotte nekoč postala kraljica. Do leta 2015 je namreč veljalo, da imajo moški potomci prednost pred ženskami, s spremembo zakonodaje pa so to spremenili. To pomeni, da je princesa Charlotte v vrsti za prestol za princem Georgem in pred svojim stricem, princem Harryjem.

GettyImages-818692214.jpg

Narekujeta trende

Kadarkoli se George in Charlotte pojavita v javnosti, je pod drobnogledom tudi njun videz. Kosi oblačil, ki jih nosita, ali pa celo podobni kosi, so v trenutku razprodani. Mnoge mamice namreč želijo povsem replicirati kraljevo garderobo. Kate pri oblačenju svojih otrok prisega na britanske in španske znamke.

princ.jpg

Nimata priimka?

Čeprav vse skupaj zveni precej nenavadno, princ George in princesa Charoltte nimata uradnega priimka. Podeljevanje kraljevih priimkov je namreč zelo zapleteno, poleg imena imata običajno zapisano titulo HRH (njeno ali njegovo visočanstvo) kar ima že samo po sebi dovolj veliko težo. Je pa res, da za izpolnjevanje raznih birokratskih obrazcev potrebujeta tudi priimek, takrat uporabita ime hiše, iz katere prihajata. Če smo bolj natančni, George v šoli sliši na priimek Cambridge.

GettyImages-843625612.jpg

George ne sme imeti najboljšega prijatelja

V šoli, ki jo obiskuje mali princ, imajo pravilo, s katerim otrokom prepovedujejo imeti najboljšega prijatelja. Težijo k temu, da so vsi otroci med seboj prijazni in da si ne izbirajo najljubših. Na tak način želijo poskrbeti, da so vsi otroci vključeni. Imajo tudi pravilo glede praznovanja rojstnih dni. Slavljenec mora na zabavo povabiti vse ali pa nikogar.

GettyImages-696933808.jpg

Vesta vse o princesi Diani

Princ William je nedavno razkril, da spomin na svojo mamo ohranja tako, da o njej pogosto govori svojima otrokoma. Ne le, da ima po hiši izobešene njene fotografije, pogosto jima pripoveduje zgodbice o babici Diani. S tem ju uči in spominja, da imata otroka dve babici, ne le eno.

GettyImages-840910590.jpg

William in Kate želita, da imata običajno življenje

William in Kate si želita, da bi kljub temu, da bodo nekoč vladali Veliki Britaniji, živeli čim bolj običajno življenje. Pogosto se zgodi, da William ali Kate kar sama odpeljeta princa v šolo in ga pobereta, ko je čas za odhod domov. Kraljevi par pa je tudi strikten glede vzgoje, v njihovem domu so namreč prepovedane elektronske igračke.

GettyImages-843616672.jpg

Avtorica: P. Pa. 
Foto: GettyImages


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)