Nika Urbas: Letos sva turista v Ljubljani

Poletni klepet z Niko Ambrožič Urbas.

17.7.2019 ob 8:05

nika_ig.jpg

Nika Ambrožič Urbas je po novem Ljubljančanka. Leta življenja v Londonu so jo zagotovo zaznamovala, od tega, da tudi sredi poletja rada pije vroč čaj, do tega, da trenutno v domačem okolju najbolj ceni mir. Z Niko sva imeli en sproščen ženski čvek, v katerem ne manjka namigov za potovanja, kozmetičnih nasvetov in načrtovanju rekreacijskih podvigov.

Kakšni so vaši načrti za to poletje?

To poletje je zaznamovano s selitvijo v Ljubljano iz Londona in vsemi opravki, ki jih tak premik prinese s seboj. Trenutno se skupaj z možem  posvečava prenovi stanovanja, vmes pa sva zaposlena s projekti in pripravami na delovno jesensko obdobje. Zato ostajava v Ljubljani in v resnici nadvse uživava.

Zadnjič je Matjaž lepo ugotovil, da se prvič in bržkone tudi zadnjič v lastni prestolnici počutiva kot turista. To nama strašno godi in prav zato se nama na počitnice niti ne mudi.

Najljubši poletni pobeg?

Ibiza. Tam imava svoj najljubši hotel in veva, da se bova ob prvi priložnosti znova napotila prav tja. Ibizo obožujem zaradi energije, njene estetike ter sproščenosti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nika Ambrozic Urbas (@nikaurbas) on

Vaš najlepši poletni spomin …

Teh je seveda precej, najraje pa se spomnim na poroko, ki sva jo pred štirimi leti imela z Matjažem. Bilo je julija, poročila pa sva se v cerkvici sredi polja. Bilo je popolno. Na koncu nas je presenetila še kratka poletna nevihta - in jaz obožujem poletne nevihte.

To poletje se najraje osvežite z …

Napitkom iz zelenega čaja, svežih kumar, mete in limone, ki ga pripravlja Matjaž. Ta pijača je najokusnejša, če je ohlajena. Kljub vročini pa zelo rada uživam tudi vroče čaje, tako zelene kot črne.

Nova rutina, ki ste jo uvedli to poletje?

Prav zdaj se spravljam k rednemu obiskovanju pilatesa, znova sem tudi začela s tekom. Gre mi sicer bolj počasi, a se mi zdi to vseeno pomembneje kot, da ne bi naredila ničesar. Nisem športni tip, zato se moram vedno precej potruditi, da za telovadbo zberem motivacijo.

Letos sem si zadala cilj, da se bom malce umirila, saj čutim, da to potrebujem. Ne vidim več smisla v nenehnem hitenju. Raje se posvečam trenutku in to je tisto, kar skušam čim bolje osvojiti. S selitvijo v Slovenijo je to vsekakor lažje in vesela sem, da imam končno možnost malce bolj sproščeno zadihati.

Kako bi potekal vaš idealen poletni dan?

Zaznamovalo bi ga popolno in absolutno brezdelje. Od jutra do večera ne bi zapustila doma, posvetila bi se sebi, svojim mislim ter sanjam. Take dneve občasno res živim. Potrebujem namreč popolno resetiranje misli, kar mi pomaga k večjemu oziroma bolj intenzivnemu kreativnemu pretoku.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nika Ambrozic Urbas (@nikaurbas) on

Na Instagramu sem opazila, da precej podrobno poznate področje kozmetike. Katera znamka vas trenutno navdušuje? Kakšen je vaš ritual pri negi kože?

Hvala, res je, področje negovalne ter dekorativne kozmetike intenzivno spremljam že dve desetletji.

Moj negovalni ritual je kompleksen pa tudi precej dolgotrajen. Sebi se rada posvetim. Med lepotičenjem ter nego veliko pozornosti namenjam raziskovanju izdelkov, pa tudi načinu nanosa ter iskanju nekakšnega idealnega razmerja med njimi.

Sicer pa nego delim na tiste dneve, ko sem naličena in tiste, ko sem brez ličil. Takrat bom uporabila bolj mastne kreme ter dan začela s pilingom ali masko. 

Trenutno se navdušujem nad novim izumom znamke Sensai, imenovanem Micro Mousse Treatment, ki je pravzaprav losion v peni, namenjen poživljanju kože s pomočjo dovajanja kisika v obliki mikro mehurčkov. Tudi sicer sem prevzeta nad izdelki znamke Sensai, ki so izredno inovativni, napredni, obenem pa delujejo nevsiljivo. 

Katero je obvezno ličilo tega poletja?

Če me sprašujete po trendu, je letos velik poudarek na ličilih, ki namesto prekrivanja delujejo po principu osvetljevanja. Tako najprej pomislim na iluminatorje ter fino mleta rdečila za lica, ki bodo obrazu dodala toploto ter ga nežno definirala. Prav pred kratkim pa sem preizkusila rdečilo znamke Shiseido, ki je kot nekakšen mousse. Lica le bežno tonira, obenem pa jim prav zaradi svetlobnega učinka doda zdrav sijaj, ki pa je matiran. Zdi se mi nadvse očarljiv.

Sicer pa je moje najljubše ličilo šminka in tudi to poletje imam nekaj novih. Rada posegam tako po intenzivnih, nasičenih tonih, kot tudi po modernih nevtralnih niansah. Moja najljubša ta hip je matirana ciklamna šminka znamke Shiseido v odtenku 511.  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nika Ambrozic Urbas (@nikaurbas) on

Najljubša dišava?

Zdaj ste me pa našli. Imam veliko najljubših dišav. Trenutno se najbolj navdušujem nad celotnim naborom londonske parfumske hiše Penhaligon’s. Londonske parfumerije so izjemne. Njihov zrel, eleganten pristop pri kreiranju vonjev mi je od nekdaj izredno všeč. Všeč so pa so mi tudi zdaj že klasični francoski parfumi kot sta denimo Diorjeva Dolce Vita ter Dune.

Med novimi, sodobnimi parfumi pa se trenutno poigravam s trisom znamke Kenzo. Poleg legendarnega Flower by Kenzo odkrivam tudi njihov L’Elixir ter Eau de Vie. Vsi tirje so kot nalašč za poletje. So izredno ženstveni poleg tega pa tudi opazni, atraktivni ter izraziti.

Kaj vas letos navdihuje na področju mode, ste nad kakšnim trendom še posebno navdušena? 

Načeloma nisem velika zagovornica trendov, ker se iz sezone v sezono ponavljajo in me, kot taki, precej dolgočasijo. Vsekakor pa seveda ne morem trditi, da se jim zmorem popolnoma izogniti. Kakšen se me vseeno prime (smeh). Tako se trenutno navdušujem nad rutkami, ki jih zvijam v lase ter z njimi ustvarjam lasne stajlinge. Mojim kombinacijam dodajo ravno nekaj igrivosti, kar se mi prav poda.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nika Ambrozic Urbas (@nikaurbas) on

Pripravila: Da. M. 
Foto: Instagram

PREBERITE še: Detajl mojega doma: Vrata londonskega stanovanja je odprla Nika Urbas in pa Detajl mojega doma: Mojca Mavec in predalnik, ki hrani številne zgodbe

PRIPOROČAMO tudi: Brazilska kmetija Lennyja Kravitza vas bo pustila brez besed

Morda vas zanima: Kolumna: Česa me je naučila konjska brca v glavo ali pa Nagradni natečaj Delo in dom: Najlepši vrtni pridelki


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)