Mišičasti lepotec z olimpijskih iger v Riu bo tekmoval tudi v Južni Koreji

Pita Taufatofua bo tekel na smučeh.

6.2.2018 ob 6:05

pita_micna_RTSZZUM.jpg

Na majhnem otoku sredi Tihega ocena še nikdar doslej ni padel sneg, vseeno pa bo imela Tonga svojega predstavnika na zimskih olimpijskih igrah. To bo postavni Pita Taufatofua, ki je ženski del občinstva navdušil že v Rio de Janeiru, ko je na odprtju iger zastavo vihtel oblečen samo v ogrinjalo, mišičasto telo pa je imel povsem naoljeno.

Pita Taufatofua bo tako postal eden redkih športnikov, ki bo nastopil tako na poletnih kot zimskih igrah. V Braziliji se je preizkusil v teakwondoju, v Južni Koreji pa bo tekel na smučeh.

Olimpijsko normo je izpolnil zadnji možni dan in zanjo je moral na drug konec sveta. Ujel jo je na tekmi na Islandiji.

Pita Taufatofua je prvič sneg videl pred dvema letoma. Po tem ko je opravil nastop v Rio de Janeiru se je odločil, da se bo uvrstil tudi na naslednje zimske OI. Tedaj je tudi prvič stopil na smučke.

"Želel sem si nov izziv, zato sem izbral najtežjo pot. Če sem za poletne igre treniral teakwondo dvajset let, sem se na zimske pripravljal dve leti," je dejal 34-letni Taufatofua.

Uspelo mu je: ni se zaletel v drevo

Prvi uradni poskus na tekaških smučeh je opravil v Lahtiju. Zadovoljen je bil, da kvalifikacij ni končal na zadnjem mestu ter da se ni poškodoval. Zasedel je 153. mesto med 156 udeleženci. Po preizkušnji je razložil, da je pravzaprav izpolnil oba cilja, ki si ju je zadal: tekel je pod 12 minutami in ni se zaletel v nobeno drevo.

Dejansko je s preizkušnjo opravil veliko hitreje, kot si je zastavil, saj je za zmagovalcem, ki je imel čas nekaj čez tri minute, zaostal le dobri dve minuti in pol.

Taufatofua v Pyeongchangu zaradi manj prijaznih temperatur kot v Riu bržčas ne bo mogel na uradnih slovesnostih korakati v tradicionalni noši svoje otoške državice, bo pa zagotovo pri dekletih med najbolj zaželenimi športniki za selfije.

Vir: STAoddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)