Dvom v spolno usmerjenost (in drugi razlogi, da noče seksati z vami)

Tudi moškim včasih ni do seksa, če pa se vi sprašujete, zakaj on zadnje čase vedno zavrača vaša nespodobna povabila, imamo za vas morda odgovor.

3.12.2018 ob 4:50

par_postelja_spalnica_dekle_stopala_micna.jpg

Do nedavnega je vse teklo kot namazano. V seksualnem smislu. Zadnje čase pa opažate, da vašemu dragemu ni do seksa. Vsaj ne z vami. To, da bi sam namignil nanj, sploh ne pričakujete več, a vedno znova zavrača tudi vaša nespodobna povabila in zato ste potrti ter se sprašujete: kaj za vraga se dogaja?

Sicer vam zatrjuje, da vas ima rad in da vas ljubi, a to vse težje verjamete. Bi pa res radi vedeli, kaj se skriva v ozadju. Kot so zapisali na portalu Your Tango, so razlogi, da moški odklanja seks, različni. Kateri so najverjetnejši?

Nekaj je v vajini zvezi narobe

Čeprav tega ne pove na glas, je nesrečen in se zaradi splošne klime v odnosu izogiba seksu. Res je, da ga iz tega razloga praviloma zavračajo ženske, a tudi moški so čustvena bitja, ki zaradi jeze, razočaranja, nezadovoljstva ali drugih negativnih občutkov spolnost postavijo na stranski tir.

Spremenili ste se

Morda z vidika fizične podobe, morda glede obnašanja in ne nujno na slabše. A s temi spremembami se težko sooča, kar negativno vpliva na njegov libido. 

Muči ga tesnobnost

Ali je pod velikim stresom. Znano je, da mentalno zdravje še kako vpliva tudi na spolno življenje in libido. Če je torej preobremenjen, na spolne igrice sploh ne pomisli.

Zabava se drugje

Žal morate upoštevati tudi to možnost. Kajti če potešitev išče v drugi postelji, doma za erotične večere nima ne volje, ne moči in ne potrebe.

Seks z vami ga ne zadovoljuje več

Sicer je to le malo verjetno, kajti za moške pregovorno velja, da je vsak seks boljši, kot življenje brez njega, pa vendar …

Dvomi v svojo spolno usmerjenost

Morda v sebi bije bitke glede svoje spolne usmerjenosti in ne ve, kako bi se o tem pogovoril z vami.

Kaj lahko storite?

Ukrepajte. Skušajte se mu približati, očitno ga zapeljujte in ga vprašajte, kaj bi mu med seksom najbolj odgovarjalo. Če se bo odprl in vam zaupal, njegovim željam strogo sledite. Če vaš trud ne bo obrodil plodov, se o celotni zadevi pogovorita.

Soočite se z njim, pojasnite mu svoje stiske in dvome, nizajte možnosti in opazujte njegove odzive ter po potrebi poiščita pomoč nekoga, ki vama bo znal profesionalno svetovati. V prid vama kot posameznikoma in vajinemu odnosu.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: 9 deklet je iskreno spregovorilo o izkušnji s trojčkom ali pa Spolnost: ženski orgazem (in skrivnosti povezane z njim)

Priporočamo tudi: 6 najpogostejših razlogov, zakaj ženske končajo razmerje (razkrivajo partnerski terapevti) in V tem delu sveta skupinski seks ni tabu


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)