Dve vrsti zvez, v katerih so ženske najsrečnejše

Obstajata dve lastnosti partnerjev, ki v življenje žensk prinašata največ sreče.

28.8.2020 ob 5:30 | Foto: Bartek Szewczyk/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Dve vrsti zvez, v katerih so ženske najsrečnejše

Sreča je nedvomno najpomembnejši dejavnik, ki napoveduje dolžino zveze oziroma zakona. In nobenega dvoma ni, da partner vpliva na osebno srečo in na splošno vzdušje v odnosu.

Če niste srečni, zakaj sploh vztrajati ob nekom?

Torej niso presenetljivi izsledki nemške raziskave, ki je prišla do zaključka, da srečni osnujejo skladnejšo zvezo. Zakaj pa se sploh ukvarjati z nečim tako očitnim?

Zato ker, kot navaja Your tango, na srečo žensk najbolj vpliva tako imenovana močenjša polovica oziroma soprog. Če (ker) torej v življenju pričakujete srečo, pametno izberite življenjskega sopotnika.

Prav prej omenjeni nemški znanstveniki so v svojem delu izpostavili dve lastnosti, ki jih ta mora posedovati in takole odgovorili na vprašanje, kakšen izbranec svoji izvoljenki obljublja največ sreče, oziroma v kakšnem zakonu ali zvezi so one najsrečnejše.

Srečna zveza je čustveno stabilna zveza

Nevrotični, čustveno nestabilni, vase negotovi ter tesnobni posamezniki žal ne prinašajo najboljših obetov. Kajti ti ljudem, ki so jim blizu, ne zagotavljajo občutka varnosti in čustvene stabilnosti.

Prav tako tudi ne posamezniki, ki so vsakodnevno izpostavljen ogromni količini stresa ter potrebujejo veliko potrditev iz okolice (ter tudi joge).

 

Ljudje, ki so v zvezi ali zakonu z nevrotičnimi posamezniki, so znatno manj srečni v primerjavi s tistimi, katerih partnerji nimajo teh lastnosti oziroma značajskih črt.

In če omenjene lastnosti premorete sami (kdo jih vsaj včasih ne), se potrudite, da jih boste kar najbolj učinkovito obvladovali, če že ne odpravili. Kajti takšen vpliv, kot imajo na srečo žensk, imajo tudi na srečo moških.

V srečni zvezi je družina na prvem mestu

Druga nepogrešljiva kvaliteta srečne zveze ali zakona je postavljanje družine in njenih ciljev pred kariero.

V omenjeni raziskavi se je izkazalo, da so ženske ob soprogih, ki na prvo mesto postavljajo družino, znatno srečnejše od onih, ki jim več od te pomeni poklicni uspeh in so dolge ure v pisarni zanje prioriteta. Tudi na tej točki se je izkazalo, da so tako moški kot ženske srečnejši ob partnerju, ki dela manj (čeprav to pomeni nižji zaslužek) in več časa preživlja z družino.

Reklo srečna žena, srečno življenje torej potrebuje dopolnilo: čustveno stabilen moški, ki na prvo mesto postavlja družino za srečno soprogo in srečno življenje. Pa veselo iskanje gospoda pravega!

Preberite še: Naučimo se prepirati: kakšen je recept za uspešen partnerski spor? (odgovarja psihoterapevtka)

Morda vas zanima tudi: Miška, princesa ali bejbi … skrito sporočilo vzdevka, s katerim vas kliče dragi


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)