Dokazi, da je v postelji sebičen (in načini, kako to popraviti)

Seks naj bi bil dejanje dajanja in sprejemanja, nekateri pa žal med rjuhami skrbijo le za svoj užitek.

19.2.2019 ob 4:53

par_seksi_perilo_poljub_micna.jpg

Seks je dejanje, v katerega naj bi bila aktivno vključena oba partnerja, ki naj bi se vzajemno trudila za užitke drug drugega.

"Žal so tudi takšni, ki se tega ne zavedajo in tedaj, ko so strasti na višku, skrbijo le za svoj užitek, od sebe pa dajo bore malo," je za Cosmopolitan povedal zakonski in družinski terapevt Juan Camarena in dodal, da res ni nič narobe, če nekdo pričakuje, da bodo njegove seksualne potrebe zadovoljene, narobe pa je, kadar je to zanj en in edini cilj.

Takšni ljubimci so z eno besedo sebični in če se vam zdi, da sodi v to skupino tudi vaš dragi, bodite pozorni na njegova obnašanja, ki dokazujejo, da se ne motite.

Med predigro se mu zelo mudi

Penetracija ni edina definicija seksa. Predigra, ne glede na to, kakšna vam je všeč, je ključna sestavina spolnega odnosa, brez katere je vrhunec za mnoge ženske izvzet. Na žalost se vsi tega ne zavedajo.

Če tudi za vašega dragega sam uvod pomeni en ali dva poljuba, potem pa sta že pri glavnem dejanju, bi vas to nedvomno moralo skrbeti. Ne zgolj zato, ker vaše telo tako ni dobro pripravljeno na naslednji korak temveč tudi, ker je to en ključnih dokazov, da je on malo preveč osredotočen na svoj užitek, za vašega pa mu ni mar.


Na to, da ne doživite orgazma, se prav nič ne ozira

Seveda, sicer bi se že v uvodu potrudil, da bi ga okusili tudi vi. Zanj je pomembno le, da popoln užitek okusi sam in ko ga, se zgodba konča. Niti na misel mu ne pride, da bi se potrudil in do njega pripeljal tudi vas. Saj se s tem, da vedno znova ostajate nepotešeni, pač ne obremenjuje.


Pred prijatelji se hvali s svojim spolnim življenjem

Nekateri povsem brez težav z drugimi delijo intimne podrobnosti iz spalnice. Nič ni narobe, če med prijatelji kdaj nanese beseda na spolno življenje para, a hvalisanje in opevanje svojih sposobnosti ter opisovanje tega, kar vidva počneta, čeprav ste mu že namignili, da vam to ni všeč, je še en jasen dokaz, da se na vaše občutke v postelji in izven nje ne ozira.


Orgazem je zanj trofeja

Sicer se potrudi, da vas pripelje do vrhunca, a ne zato ker ve, da v njem uživate, temveč iz povsem drugačnega razloga: vsak vaš orgazem je zanj trofeja, dosežek, dokaz njegovih sposobnosti, kar jasno pokaže z besedami in dejanji po njem. Prav to je še ena rdeča zastavica, ki govori o tem, da je vse prej kot dober ljubimec.


Torej, sedaj ste prepričani, da je vaš dragi običajen egoist. 
In kaj lahko storite?

Ni vam treba vreči puške v koruzo, morali pa ga boste postaviti na trdna tla in mu povedati, da le ni tako dober, kot si misli sam. Zadeve je namreč mogoče spremeniti. Korak za korakom.


Spoznajte svoje želje in potrebe

Spolne potrebe se od posameznika do posameznika razlikujejo in pomembno je, da vi prepoznate svoje. Imate radi vroče objeme in oralni seks? Prisegate na dolgo predigro in erotično masažo? Ste bolj za hiter razvoj dogodkov ali uživate v počasnem spolnem aktu? Poiščite tisto, kar je za vas najboljše. Najlažje bo šlo z, da uganili ste, masturbacijo.


Izrazite svoje potrebe

Potem, ko se zazrete vase in ozavestite tisto, kar si želite in pričakujete je čas, da vaše želje pridejo na uho človeku, s katerim delite posteljo. Torej z besedo na dan. Pred, med in po seksu.

"Všeč bi mi bilo, če bi …, res bi bila vesela, če bi … z veseljem bi poskusila …" so le nekateri načini, s katerimi lahko subtilno opozorite na to, kaj bi radi in mu date vedeti, da v postelji ni pomemben le njegov užitek.


Spodbudite ga

Pohvalite ga, kadar vpočne nekaj, kar vam je všeč in namigujte, kaj vse bi prinašalo veliko zadovoljstvo tudi vam. Naj vse skupaj ne zveni kot kritika, temveč kot spodbuda, ki temelji na pozitivni afirmaciji in nevsiljivih pripombah.


Kdaj ni več pomoči

V večini primerov je sebičnost iz spalnice mogoče pregnati. A le, kadar je tisti, ki vam greje posteljo, pripravljen na spremembe, ki bi bile v prid obema. Obstajajo pa tudi trši orehi, ki se pač ne dajo spremeniti. Egoizem med seksom je lahko odraz na splošno sebičnega značaja. V tem primeru je ves trud odveč in je najbolje odkorakati iz zveze.

"Če se vam zdi, da vas on ne ceni, da vedno na prvo mesto postavlja svoje potrebe in se o tem noče pogovarjati z vami, zveza ni na dobri poti in boste v njej vedno na drugem mestu ali še niže," je prepričan Camarena. "Zavedajte se, da se sami odgovorni zase in da morate vi sprejemati odločitve, ki vas bodo popeljale v lepšo prihodnost. Ob nepoboljšivemu sebičnežu je edina prava, da izginete iz njegovega življenja."


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: O seksu za eno noč: iskrene izpovedi moških in žensk ali pa Pet obveznih dejanj po seksu

Priporočamo tudi: 20 dokazov, da si zaslužiš boljši seks (in drugega partnerja)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)