Vse to zmore limonin olupek

Z njim lahko očistite desko za rezanje, močno umazano posodo in tudi mikrovalovno pečico.

4.5.2015 ob 10:00

limone.jpg

Limonin sok je že dokaj znano in priznano sredstvo za čiščenje, morda pa niste vedeli, da ima tudi limonina lupina čistilno moč. Poglejte, kako jo lahko izkoristite.

Čiščenje deske za rezanje

Glede na to, da na njej režemo surovo hrano in tudi meso, jo je po vsaki uporabi treba dobro oprati. Po njej potresite malce soli in jo zdrgnite z limonino lupino, ki bo odstranila vso umazanijo in tudi nevarne bakterije.

Osvežitev koša za smeti

Neprijetnim vonjem, ki zlasti poleti pogosto vejejo iz njega, se boste izognili, če boste v vrečko za smeti dodali košček limonine lupine.

Čista mikrovalovna pečica

Prerežite limono, odstranite iz nje sočno meso in stene pečice natrite z lupino. Nato jo samo še obrišite najprej z vlažno, nato pa še s suho krpo. Pečica bo dišala sveže in prijetno.

Rešitev za prismojeno posodo

Limonina lupina je idealna za odstranjevanje ostankov prismojene hrane iz posode. Vse, kar morate storiti, je, da črne ostanke na dnu z njo dobro zdrgnete. Če je umazanija trdovratna, dodajte še malo soli.

Okusnejša voda

Poleti imate najbrž v hladilniku vodo, s katero se odžejate in osvežite. Okusnejša bo, če ji boste dodali nekaj rezin dobro oprane limonine lupine.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)