Vplivneži svetujejo: V dom vnesimo vsaj malo sonca

Čas, ko se dnevi krajšajo, je idealen za to, da s sončno barvo popestrimo svoj dom

19.11.2019 ob 5:50 | Avtor: Ajda Janovsky

Vplivneži svetujejo: V dom vnesimo vsaj malo sonca

Tako umetniki, slikarji in arhitekti kot strokovnjaki za človekovo duševnost se strinjajo, da imajo barve pomemben vpliv na naše razpoloženje. In čeprav pozimi običajno razmišljamo o hladnih, zimskih tonih, s kakršnimi okolico krasi narava, je prav zdaj odličen čas, da poživimo prostore, v katerih živimo, v najbolj sončni od vseh barv, rumeni. Tako predlaga vrsta vplivnežev v notranjem opremljanju.

Osvetlite prostore

Priljubljena revija za notranje opremljanje House Beautiful je pred kratkim navdušila z živo rumenima usnjenima zofama, ki ju je postavila v središče turkizno prepleskane sobe, naravnost na čudovito klasično rdečo perzijsko preprogo. »Opozarjamo vas, da ne poskušate biti obsedeni s to barvno kombinacijo,« so pozvali sledilce na Instagramu.

Ljubljenka newyorške smetane, notranja oblikovalka Alyssa Kapito, je rumeno barvo v enega prestižnih, klasično opremljenih domov vnesla s pomočjo umetnine. Nad eleganten, usnjen črn tabure je obesila sliko velikega metulja z živo rumenimi krili.

Blogerka Kate Watson-Smyth, ki piše blog Mad about the House, ljubiteljica oživljanja vintage kosov pohištva, je temno pobarvan prostor v trenutku razsvetlila z drobnim detajlom, rumeno vazo, ki jo je postavila na črno okroglo mizo, obdano z v rdečkastih tonih izvirno pobarvanimi in porisanimi stoli.

Notranja oblikovalka Rita Konig je kuhinjo v tradicionalnem angleškem slogu popestrila z rustikalno kuhinjsko omarico v barvi, ki jo je poimenovala za nikotinsko – kombinacija je spletne sledilce navdušila, poimenovanje barve pa malo manj. Anna Tonkin in Sally Kelly, snaha in tašča, ustvarjalki bloga Green & Mustard, sta ljubiteljici rumenih poudarkov. »V dom je treba nujno vnesti veselje. Pokažite svojo sončno stran s pljuski rumene,« sta pozvali spletne sledilce in poziv okrepili s fotografijo kuhinjskega umivalnika s pipo v rumeni barvi.

Ne glede na to, ali se boste odločili popestriti stanovanje z drobnim rumenim okrasom ali z večjim kosom pohištva, pa strokovnjaki za notranje opremljanje izpostavljajo nekaj barv, v družbi katerih bo sončni odtenek še posebno dobro zažarel. To so temno zelena, nežna bledo vijolična, črna, siva, živo in bledo rožnata, svetlo modra, pariško modra in rjava. 

Dvojica Green & Mustard za zabaven dom svetuje rumene detajle, kot je tale pipa.

Pri House Beautiful so v središče turkizne sobe postavili markantni rumeni zofi.

Ljubljenka petičnih Newyorčanov Alyssa Kapito je rumeno vnesla v prostor z umetnino.

Pleteni rumeni tabure dobite tudi v nekaterih slovenskih prodajalnah pohištva.

Eden od kultnih Ikejinih kosov, rumena nočna omarica, je še vedno na voljo v številnih spletnih trgovinah.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)