Tri najpogostejše napake pri obešanju umetnin

Zaradi njih te ne pridejo do pravega izraza.

2.7.2017 ob 5:10

slike_ThinkstockPhotos-480515586.jpg

Nič učinka sicer čudovitega umetniškega dela ne izniči bolj, kot napačna umestitev tega v prostor oziroma na steno. Zato ni vseeno, kam boste obesili sliko in kako jo boste kombinirali z ostalo opremo. Poglejte, katere so tri najpogostejše napake pri krašenju zidov, ter se jim dosledno izogibajte.

Več odličnih namigov vas čaka na Facebooku.  

Previsoko obešena slika

Nad sedežno ste z žebljem pritrdili lepo sliko. A vendarle vas ob pogledu na steno nekaj moti. Morda preveč praznega prostora med pohištvom in umetniškim delom. Spodnji del slike od zgornjega roba pohištva ne bi smel biti oddaljen več kot 12 centimetrov. Torej: še enkrat v roke vrtalni stroj ali kladivo in popravite napako.

Kombinacija majhnih umetnin in velikega pohištva

Nad lično starinsko omarico ste obesili majhno delo. Prostor, ki ste ga oplemenitili na takšen način je zato na videz manjši, zanimiva slika pa ne pride do pravega izraza. Da bi to popravili, nad večji kos pohištva raje obesite večje delo. Osnovno pravilo, ki se ga je pri tem pametno držati je, da bi dolžina slike nad kosom pohištva morala znašati vsaj dve tretjini dolžine pohištva.

slike.jpg

Umetnine, obešene preveč narazen

Dve sliki s podobnimi motivi in enakih velikosti? Odlična ideja, vendar le, če sta pravilno nameščeni na zid. Kadar ustvarjate galerijo iz dveh ali večjih del poskrbite, da med njimi ne bo več kot sedem centimetrov prostora. Stena bo tako razgibana, dela pa bodo delovala kot celota.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)