Trendi urejanja doma, ki bodo vladali prihodnje leto

Prostori naj odražajo vas, trendovski dodatki pa lahko prostoru dajo celotnejšo sliko.

2.12.2016 ob 11:20

kopalnica_les.jpg

Ne le moda, nove trende vsako leto prinaša tudi urejanje notranjih prostorov. Če je nekaj in, pa seveda še ne pomeni, da se morate tega strogo držati. In če vam kaj od tega ni všeč, ne bo prav nič narobe. Gre za le nekakšen okvir, kam se trendi pomikajo, a na vas je, kaj boste vzeli za svoje in morda tudi uporabili – pa naj bo to samo ena malenkost. Pri tem ne pozabite na kombiniranje s tistim, kar morda doma že imate. Če pa si nameravate domovanje preurediti, pa kakšen nasvet ali namig morda res ne bo odveč.

Trije trendi, ki počasi postajajo zgodovina

Videz doma, ki močno spominja na antične čase, ni več tako priljubljen, kot je bil včasih. Notranji oblikovalci ga sicer ne želijo povsem izločiti iz svojih idej, vendar pa prostori, ki so v celoti opremljeni v takšnem slogu, preprosto niso več v trendu, pravijo.

Druga smernica, ki se počasi poslavlja, so veliki kosi pohištva. Masivni kosi so namreč dobili negativen prizvok, ko se je pokazalo, da zavzemajo veliko prostora, poleg tega se velikokrat izkažejo za povsem nefunkcionalne.

Tretja stvar, ki jo želijo potisniti na rob, pa so površine, prekrite s polirano kovino, ki se svetijo. Na njih se vidi vsak prstni odtis in madež, zato za domačo kuhinjo, če ta ni v profesionalni rabi, niso primerni.

Kaj bo vladalo v letu 2017?

1. Matirane površine

V nasprotju s sijajem bodo modne matirane površine. Oblikovalec Bobby Berk meni, da lahko matirane površine kuhinjskih aparatov lepo dopolnjujejo vsak stil notranje ureditve in ne kričijo po pozornosti.

2. Marmor

Laura Michaels iz podjetja L & L Design pravi, da bodo na svoj račun prišli ljubitelji marmorja, ki se je že izkazal za dobro alternativo v kopalnicah, med keramičnimi ploščicami. Kamen se lahko lepo poda tako lesu kot kovini, zato idej za kombiniranje ne bo zmanjkalo.

marmor.png

3. Naravni videz lesa

Kdor ima rad naravne materiale, bo verjetno vzljubil trend lesenih površin, na katerih se vidijo letnice. To bo do izraza prišlo na pohištvu, na primer na kuhinjskih omaricah, mizah, komodah in še kje.

4. Barve dragocenih kamnov

Če bi radi osvežili videz doma tako, da si omislite nove blazine, zavese ali pobarvate zidove, lahko vmes vključite tudi barve rubina, smaragda, safirja ali topaza. Prostorom boste tako dodali kanček kraljevskega pridiha.

les.png

5. Kovinski okraski

Ta trend ni za vsakogar, ampak za tiste, ki imate že tako morda radi kovinske okraske. Notranji oblikovalci menijo, da to utegne postati pravi hit, ki ga lahko uporabite na manjših ali večjih kosih pohištva, sedežnih garniturah in še kje.

6. Pametno pohištvo

Tehnologija se vztrajno seli tudi v področje notranjega urejanja. Tako imenovano pametno pohištvo prinaša veliko rešitev, ob tem pa postajajo vse boljši tudi z vidika estetike, zato ni nič nenavadnega, če se je znašlo na seznamu trendov za prihodnje leto.

Kar koli si boste že omislili, pa ostanite zvesti sami sebi. Prostore uredite tako, da bodo odražali vas in ne koga drugega, kakšni trendovski dodatki pa morda lahko prostoru dajo celotnejšo sliko.

Avtorica: Mo. S.
Foto: Shutterstock, Instagram


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)