Testirale smo slovenska čistila z najbolj simpatičnimi imeni

Čudežna čistila, ki vse naredijo sama? No ja, na čudež bomo še počakali

26.9.2020 ob 5:50 | Foto: Osebni arhiv

Slika avtorja - Petra  Kalan Piše:

Petra Kalan

petra.kalan@delo.si

Testirale smo slovenska čistila z najbolj simpatičnimi imeni

Drage dame, žene, dekleta, no pa tudi fantje, gospodje in vsi, ki se borite s prahom, vodnim kamnom in zasušeno hrano okoli jedilne mize, kot mama malega nadobudneža še predobro vem, kaj pomeni, ko se čokolino zasuši na skrivnem mestu pod mizo ali pa se zobna pasta v kopalnici znajde vsepovsod, še najmanj na zobni ščetki. Ja vem, najlažje in najbolj učinkovito bi bilo, če bi vse to uredila sproti, ampak včasih pač ne znese ali pa stvari spregledaš. Res nisem tip ženske, ki imela vsak dan pospravljeno, kot da na obisk prihaja kraljica in zato so tedenska generalna čiščenja moj davek, ki ga plačujem na obroke.

Moje znanje o čistilih je bilo neka srednja žalost. Čistilo za stekla, čistilo za pomivanje tal in čistilo za kopalnico, ki ti razžre roke. Seveda so bili tudi eko prebliski, ko sta bila alkoholni kis in soda rešitelja za vse.

No, ti so hitro minili, saj mi je močan vonj po kisu pošteno načel živce. To so bili moji osnovni in edini pripomočki, kar nekaj let. Dokler nisem naletela ne eno izmed slovenskih blogerk (zagotovo ste že slišali za Urško Pavčnik, avtorico spletne strani Oopsi), ki me je prepričala v nakup izdelka oz. cele serije čistil, ki jih je zasnovala skupaj s slovenskim podjetjem. Gre za znano slovensko podjetje Okay, ki se že nekaj časa ukvarja s tem, da bi ljudem olajšala vsakodnevna opravila.

Naravno, dišeče in okolju prijazno, so besede, ki so pritisnile na moje gospodinjske gumbe in spletna košarica je bila hitro polna. Navdušila me je osebna zgodba in pristop. Vsako čistilo je imelo svoje simpatično ime, vonjavo in namen uporabe.

Gre za serijo čistil, moje najljubše je tisto za kuhinjo in pa seveda kopalniški mojster. To sta čistili, ki me resnično rešujeta v »umazanih« situacijah. Mister grease je recimo tisti mojster, ki moje kuhinjsko korito spravi nad higienski minimum. Če priznam še čisto iskreno, embalaže in barve čistil so res simpatične in čeprav pravijo, da ne sodi knjige po platnicah, so me te embalaže popolnoma prepričale.

Vsako čistilo je imelo svoje simpatično ime, vonjavo in namen uporabe.

O čiščenju vam ne bom pametovala, ker sem svetlobna leta za kakšno idealno gospodinjo. Kaj me je najbolj prepričalo? V prvi vrsti praktična uporaba, božanski vonj, ki ti ne razžre sinusov in kože na rokah. Uporaba je dokaj preprosta, pošpricaš, počakaš in pobrišeš. Za bolj trdovratne madeže je treba postopek ponoviti. Prilagam nekaj prej/potem fotografij, ki so nastale ob nedavnem čiščenju. Aja pa še cena… Popolnoma primerljiva z vsemi ostalimi čistilnimi sredstvi. Bodite pozorni na akcije, ki jih dekleta ponujajo skoraj vsak mesec.

Za konec pa vas moram še malo razočarati. Čistila ne bodo nič naredila sama od sebe. Zaenkrat še vedno rabijo človeško rokovanje in vsaj mene v malo bolj ritmično čiščenje spravi dobra glasba in zadnje čase ta dišeča čistila.

Objava ni plačana, prav tako sem si čistila kupila sama.

Preberite še: Test brez testa: Celo kozmetična industrija je pokleknila pred celulitom

Morda vas zanima tudi: Testirale smo na videz neugledno kremo, ki pa ima čudežen učinek (povsem ISKREN zapis)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)