Sredstvo proti madežem iz samo treh sestavin

Trdovratne madeže premagajte z učinkovitim domačim odstranjevalcem.

18.10.2015 ob 12:15

shutterstock_117715075.jpg

Domači odstranjevalec madežev različnih izvorov se zlahka kosa s sredstvi, ki jih za ta namen lahko kupite na prodajnih policah. Kar pa je pri njem najboljše, je, da je naraven, poceni in ne izzove nikakršnih reakciji in alergij ne na koži odraslih ne na nežni otroški koži.


Že slediš Mični na Facebooku?

Izdelava je izjemno preprosta. Potrebujete namreč zgolj tri sestavine: deciliter vode, pol kozarca jedilne sode in prav toliko 3-odstotnega vodikovega peroksida (ki je na voljo v lekarnah ali drogerijah).

shutterstock_114468154.jpg

Postopek

Sodo prelijte z vrelo vodo. Počakajte, da se soda povsem raztopi, voda pa ohladi. Tedaj mešanici dodajte peroksid. Vse skupaj pomešajte in nalijte v plastenko z razpršilom.

Uporaba

Dobro poškropite madež na obleki in počakajte približno pet minut. Še boljše bo, če boste madež nekoliko zdrgnili s staro ščetko za zobe, ki ste jo pred tem namočili v domači odstranjevalec.

Pri starejših, zasušenih in zato trdovratnejših posledicah neprevidnosti postopek ponovite dva- do trikrat, nato pa oblačilo operite kot običajno. Ročno ali v stroju, kot pač dopušča material oziroma je navedeno na etiketi.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)